základní část, 25. kolo
27.05.2020 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Balutova trefa rozhodla souboj tabulkových sousedů

Stejně bodů měli před vzájemným zápasem fotbalisté Liberce a Českých Budějovic, po pětadvaceti kolech ale už toto neplatí. Vyrovnané utkání totiž na začátku druhé půle rozhodl jedinou trefou Baluta.

Úvod utkání vyšel jednoznačně lépe Jihočechům. Ti více kontrolovali balón a navíc si vytvořili několik šancí. Tu první hne ve třetí minutě, kdy po rohovém kopu chybělo Brandnerovi k úspěchu jen pár centimetrů.

Pořádně rušno bylo v libereckém pokutovém území při závaru ze třinácté minuty. Po Šulcově ráně a Nguyenově zákroku se dostal k dorážce Brandner, jenže i ten si vylámal duby na připraveném gólmanovi. Šanci na reparát prováhal i Šulc, který poslal míč mimo tři tyče. Neujal se ani Havelkův pokus z dálky, i jemu chyběla přesnost.

Po dvaceti minutách tak překvapivě procpali míč do sítě Liberečtí. Domácí však mohli zůstat v klidu, Mara totiž do brány hlavičkoval z ofsajdového postavení. Před pauzou zahrozil každý z týmů ještě jednou. Proti Havlově hlavičce se znovu blýskl Nguyen, Peškovu pobídku pro změnu Hybš zpackal a pálil nepřesně.

Jako vyměnění přišli muži z Podještědí na hřiště po poločasové přestávce. Drobný nejprve horko těžko zlikvidoval Balutovu ránu, jen pozorovat mohl Kuchtovo zakončení, které naštěstí pro něj skončilo na tyči. Zkušený gólman si poradil i z Malinského ranou po rychlém protiútoku, na dorážku Alexandra Baluty už byl ale krátký.

Dvacet minut před koncem mohl srovnat Sivok, hlavičkovaný balón však skončil jen na břevně. Po Rabušicově sklepnutí pálil z dobré pozice Schranz, mířidla se mu ale vychýlila. Ani ze závěrečného tlaku Dynamo branku nevytěžilo a zůstává tak na pozicích ve středu tabulky. Naopak Liberec se vyšvihl už na čtvrté místo.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec ty šupáky určitě udělá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele