základní část, 29. kolo
10.06.2020 18:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Teplice zase přišly o body v závěru. Tentokrát schytaly direkt od Budějovic

Povedeným vystoupením uzavřely České Budějovice domácí seance v základní části. Nejen že výhrou 3:1 nad Teplicemi potěšily několik desítek přihlížejících, ale zároveň oživily naději na postup do skupiny o titul. To Severočeši jsou od podobných myšlenek dosti daleko, neboť je jistojistě čeká tuhý boj o záchranu, navíc jejich psychika se po dalším zápase ztraceném v závěru nachází na bodě mrazu.

Základní jedenáctku Dynama po delší době posílil kapitán a stoper v jednom Sivok. Na straně hostů se zase tentokrát představili i Nazarov, Radosta nebo Černý.

Jako první se proti svému bývalému klubu ukázal teplický Řezníček. V páté minutě donutil brankáře Drobného k zákroku po pokusu hlavou, minutu nato se Řezníček vytočil okolo Talovierova a znovu vyzkoušel pozornost strážce domácí svatyně. V jedenácté minutě byl prověřen také hostující gólman Grigar, když nad břevno vyrazil štiplavou ránu Čoliće z přímého kopu. V patnácté minutě vyrobil hrubici hostující Čmovš, jehož malou domů vystihl Mészáros, tomu ale nevyšla následná klička a Grigar míč naštěstí pro "Skláře" uzmul.

Ve 20. minutě prokázal fotbalový um Nazarov, jenž po rohovém kopu Teplic vystřihl solidní nůžky, ale bránu nenašel. Ve 28. minutě si nahrávající Čolić místo chumlu hráčů chytře vybral z druhé vlny nabíhajícího Kladrubského, tomu ovšem zakončení tolik nevyšlo, protože napálil jen Grigara. Po půlhodině hry pálili zase Severočeši, konkrétně to byl Žitný, kdo protáhl agilního Drobného.

Ve 36. minutě pořádně zavařil hostům Radosta. Jen pár chvil předtím totiž obdržel první žlutou kartu a tu druhou inkasoval po ostrém šlapáku na Kladrubského. Následoval tedy odchod do sprch a Teplice dohrávaly v deseti. Sám faulovaný Kladrubský po následné rozehrávce standardní situace zaměstnal Grigara, jenž jeho projektil vyrazil před sebe, dorážka už ale nepřišla.

Dvě minuty po změně stran šli však do vedení hosté. Řezníček přijal na hranici pokutového území přihrávku od Jakuba Mareše a následně překonal Drobného přízemní střelou na bližší tyč. Vedení ale vydrželo hostům jen pět minut. Dynamo totiž rozjelo akci po pravé straně, Schranz našel před bránou Šulce, jenž pohotovým zakončením vyrovnal. V 55. minutě mohl znovu skórovat Řezníček, ovšem jeho hlavičku po pasu od Žitného skvěle vytáhl Drobný.

Budějovice měly na hřišti o jednoho hráče navíc a postupem času to bylo znát. Pokusy Táborského a Kladrubského však měly ještě daleko od úspěchu, Mršić už byl v 70. nebezpečnější, ale ani jeho střela se nevešla mezi tři tyče. O deset minut později už Dynamo otočilo skóre. Předchozí akci po hlavičce Schranze ještě zachránil Čmovš odkopnutím balónu na rohový kop, jenže po něm střílel Talovierov a míč vyražený Grigarem uklidil do sítě dorážející Schranz.

Domácí už si vítězství pohlídali a v nastavení ještě přidali jednu gólovou pojistku. Mršić našel v otevřené obraně Teplic zcela volného Šulce, který neměl mnoho starostí s překonáním Grigara. Budějovice se tak po cenné výhře vyhouply v tabulce na sedmé místo, zklamané Teplice nadále vězí na dvanácté pozici.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Fikus19

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele