základní část, 12. kolo
06.10.2019 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

České Budějovice vyzrály na Bohemians a odlepily se ode dna tabulky

Veledůležité vítězství si na své konto připsali hráči Českých Budějovic. Na domovském Střeleckém ostrově zdolali Bohemians a vystoupali ze dna ligové tabulky. Dynamu skvěle vyšla první hodina hry. Poté se konečně začali prosazovat i Pražané, nakonec však z jihu Čech odjeli s prázdnou.

Kouč domácích Horejš se vytasil s nečekaným tahem, když gólmanskou jedničku Staňka zastoupil jeho náhradník Křížek. Kraje obrany Dynama nově vyztužili Čolić s Novákem, záložníky Mustedanagiće s Kulhánkem nahradil Čavoš s Javorkem a Ledecký zacelil v útoku místo, které uvolnil zraněný Rabušic. 

Také trenér "Klokanů" Hašek překvapil, když vsadil na rozestavení se čtyřmi obránci, kde na levém kraji operoval Bartek. Dalšími novými tvářemi byli středopolaři Záviška s Vaníčkem, v základní jedenáctce tak chyběli Podaný a Keïta.

Jihočeši mohli jít do vedení hned z prvního nebezpečného útoku. Brandner potáhl protiútok Budějovic a na jeho konci předložil míč do tutovky Ledeckému, toho ale vychytal brankář Bohemians Fryšták. Na druhé straně postupoval v deváté minutě vpřed Vodháněl, jenž našel zcela volného Závišku, tomu ale překazil radost Křížek. V sedmnácté minutě se ke střele dostával domácí Javorek, ale obránci hostí na poslední chvíli zasáhli a míč zblokovali na rohový kop.

Po něm už Střelecký ostrov poprvé vybuchl nadšením. Na centr Čoliće si na přední tyč naběhl Ledecký, jenž hlavičkou překonal Fryštáka a poslal Dynamo do vedení. Ve 23. minutě byl v akci opět Čolić, který rozehrál standardní situaci, Brandner však ve skluzu zakončoval mimo tři tyče. Do třetice se krajní bek domácích předvedl ve 34. minutě, kdy našel zcela volného Javorka. Ten ale místo zakončení přihrál Brandnerovi do ofsajdu.

Šest minut po změně stran šly Budějovice do dvoubrankového trháku. Schranz byl v souboji za dlouhým balónem důraznější než Hůlka, kterého tvrdě odstavil a zblízka pokořil Fryštáka. Následně se konečně probudili také "Klokani" a svou snahu korunovali snížením v 68. minutě. Vodháněl poslal míč do pokutového území, kde se meruna odrazila k Bartkovi, jenž vymetl šibenici.

Hosté rázem vycítili šanci a chtěli vyrovnat. Nečas však v 74. minutě pálil nad břevno a dvě minuty poté selhal Havel, jehož skvěle našel Nečas, jenž pravému bekovi Bohemians se míč zamotal mezi nohama a následně střílel mimo bránu. Nečas hru Pražanů viditelně rozhýbal. V 80. minutě střílel z úhlu jen o fous vedle.

Když už se schylovalo k vyrovnání, přišla pro Bohemians tvrdá rána. V 82. minutě ztratil Jindřišek míč ve středu hřiště, střídající Mršić poté našel před bránou volného Ledeckého, který pohodlně zakončil do odkryté brány - 3:1. Tři minuty poté se "Klokani" přece jen prosadili. Rada se po první sražené střele dostal k reparátu a využil podklouznutí gólmana Křížka. Vyrovnat se už ale hostům nepovedlo.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
eL

1:2 přání, tip si radši ani tipovat nebudu...

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele