základní část, 6. kolo
17.08.2019 19:30 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians předvedli parádní obrat proti Olomouci

Velký obrat předvedli Bohemians. V Ďolíčku prohrávali s olomouckou Sigmou již 0:2, během půl hodiny ale dokázali skóre otočit a uzmou tři body. Rozhodující trefu vsítil v samotném závěru Bartek.

Poprvé v sezóně dostal prostor mezi třemi tyčemi Klokanů gólman Fryšták. Stoperskou trojici pak místo Köstla posílil Krch, jinak zůstala základní jedenáctka domácích beze změn. Hostům chyběl oproti poslednímu duelu s Karvinou pravý bek Sladký, jehož zastoupil Radek Látal. Jeho otec Radoslav, kouč Sigmy, tentokrát vsadil na dva útočníky a vedle Yunise se tak postavil Nešpor. Tím pádem nezůstalo v sestavě místo pro křídelníka Pilaře.

První střelu vyslal v páté minutě obránce Bohemians Pokorný, z dálky však minul svatyni, kterou hájil brankář Reichl. Velkou šanci měli Pražané za dalších sedm minut. Podaného dlouhý aut prodloužil Pokorný na Hůlku, jenž z nadějné pozice přestřelil. Domácí byli v prvním poločase aktivnější, Olomouc se osmělila až po půlhodině hry, kdy dvakrát pálil Falta. Poprvé jej vychytal Fryšták, podruhé mířila střela mimo tři tyče.

Ve 37. minutě napodobil Faltu na druhé straně Hronek a taktéž vyslal nepovedený střelecký pokus. Hned za minutu se Hanáci dostali velmi lacině do vedení. Bartek nedokopl na pravé straně balón do bezpečí, Houska jej následně předal Faltovi, jehož centr si Fryšták nepochopitelně srazil do vlastní sítě. Po kuriózní brance šli do kabin spokojenější hosté.

Deset minut po změně stran bylo Bohemians ještě hůř. Falta při průniku do pokutového území přepadl přes Hůlku a sudí Lerch i po konzultaci s videorozhodčím odpískal pokutový kop pro Sigmy. Míč si vzal Plšek a s přehledem proměnil - 0:2. Dvoubrankové vedení ale vydrželo Olomouci jen chvíli do 62. minuty. Jemelka fauloval Hronka těsně před vlastní šestnáctkou a z nařízené standardní situace se parádně trefil Podaný. Klokani tak na svého soka zase ztráceli jen jeden gól.

V 70. minutě rozehrál Podaný další volný kop, balón se poté odrazil k Vaněčkovi, jehož vychytal pohotový Reichl. O dvě minuty později již Pražané srovnali. Jindřišek rozehrál rohový kop na Hůlku, který se hlavou nemýlil. Když už se zdálo, že si oba týmy podělí body, rozhodli Klokani v nastavení. Střídající Ugwu přistrčil míč Bartkovi, který prostřelil Reichla a rozhodl a výhře Bohemians.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
eL

2:0

Reagovat
ondrasch77

Tohle bude pastva pro oči

1:0 / 0:0 / 0:1

Reagovat
eL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele