základní část, 2. kolo
21.07.2019 16:30 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians stačil poločas. Po precizním výkonu porazili Mladou Boleslav

Bohemians až nečekaně snadno zdolali Mladou Boleslav a připsali si první výhru v sezóně. O výrazném vítězství rozhodli již v prvním poločase, kdy Středočechům nasázeli tři góly. Obě mužstva mají po úvodních dvou kolech na svém kontě shodně tři body.

"Klokani" se museli obejít bez obránce Köstla, jenž v minulém kole viděl červenou kartu. Do zadních řad se tak provizorně zatáhl kapitán Jindřišek, díky čemuž se do středu pole posunul Hronek a útočný trojzubec nově doplnil Vaníček. Hosté udělali v sestavě jedinou změnu, když zkušeného Matějovského v záloze zastoupila letní akvizice Budínský.

Bohemka vstoupila do utkání jako uragán. Již po několika desítkách sekund ocentroval Vacek na Podaného, který v obrovské šanci hlavičkoval vedle. Ve čtvrté minutě se již ale měnilo skóre. Vacek tentokrát vzal situaci na sebe a po přesné přihrávce do běhu vypálil přesně k tyči - 1:0. Za dalších pět minut mohla Pražané docílit další branky, avšak Hronek nezužitkoval pobídku od Vodháněla.

Středočeši v prvním poločase nevěděli, kde jim hlava stojí. V 11. minutě se na ně valila další pohroma, zachránil je však sám útočící Vaníček, který svůj samostatný únik trestuhodně zahodil střelou vedle. Boleslavi se poté přece jen povedlo zbrzdit rozjetý stroj soupeře, přesto ve 41. minutě inkasovali podruhé. Domácí zahrávali přímý kop nedaleko pokutového území, k míči se postavil Podaný a zakrouceným rohlíkem opil gólmana Šedu tak, že ten vůbec nedokázal zareagovat.

A ještě jedné trefy se Bohemians dostali před přestávkou. Tři minuty po svém zásahu se agilní Podaný prosmýkl po levé straně do pokutového území, odkud vypálil na zadní tyč. Trefil sice jen klubko hráčů před sebou, ale k jeho štěstí se v něm nacházel i spoluhráč Hronek, který balón tečoval za Šedova záda - 3:0. Fanoušci v Ďolíčku mohli hráčům za první půli jen poděkovat.

Po změně stran chtěli hosté alespoň částečně zmírnit blamáž. Domácí se jejich tlaku dlouho bez potíží bránili, až v 65. minutě se musel činit brankář Valeš, který musel opravdu rychle vyběhnout proti unikajícímu Wiesnerovi. Naštěstí pro svůj celek stihl míč odkopnout, navrch Wiesnera zranil a boleslavský hráč musel střídat.

Ve zbývajících minutách zaujala především Valešova mizerná rozehrávka, která několikrát skončila přímo v autu nebo na kopačkách Středočechů. Jinak se ale zápas hlavně dohrával, Boleslav byla směrem dopředu neškodná a "Klokani" neměli důvod útočit. Bohemians si tak na své konto připsali zasloužené tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

*Obráceně 0:5 Bohemce nevěřím.

Reagovat
Bohemak12

Reagovat
Bohemak12

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to blíž no

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
eL

2:1

Reagovat
Fikus19

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Boleslav už má zase svou tradiční pohárovou formu. Bude zázrak, když zvládnou to jedno předkolo

Reagovat
eL

Paráda, v takovou výhru jsem ani nedoufal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele