základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Jablonec v Praze selhal, Bohemians podlehl o tři góly

Fotbalisté Boheimans sice nastoupili do tohoto střetnutí v okleštěnější sestavě, přesto si před vlastními fanoušky vyšlápli na favorizovanější Jablonec, který po třígólové porážce přišel o třetí místo v tabulce na úkor pražské Sparty. Domácí se díky nynějšímu úspěchu dokonce posunuli z desáté příčky na osmou, a v play-off Evropské ligy tak vyzvou Slovácko.

Klokani v tomhle měření sil potvrdili, že po koronavirové pauze působí jako jeden z nejnebezpečnějších týmů ligy. Popáté v posledních šesti utkáních slavili vítězství, potřetí za toto období přitom skórovali za devadesát minut minimálně třikrát. A to přitom trenér Luděk Klusáček nenasadil na plac některé obvykle a jindy důležité články základní sestavy.

Svěřenci kouče Petra Rady absolutně nezachytili úvodní minuty. A v podstatě předvedli stejně mdlý výkon jako například na konci května na hřišti Slavie. Protože v souběžně hraném střetnutí Sparta naopak zvítězila na Slovácku, přišli navíc o výhodné třetí místo pro nadstavbovou část. A budou muset ve třech z pěti zápasů hrát na cizích hřištích.

Domácí vstoupili do duelu hodně zostra. A hodně při chuti byl Mosquera, který ještě v 6. minutě nedotáhl svou hlavičku do zdárného konce, neboť ho vychytal pohotový brankář Hrubý, nicméně o pár chvil později již zužitkoval Vackův centr zprava, který přetáhl míč až na zadní tyčku, a odtud nehlídaný kolumbijský záložník bez obtíží zacílil za Hrubého.

Uběhly jen čtyři minuty a v Ďolíčku se zase pohnulo skóre kupředu. Vaníček dostal v pokutovém území od jablonecké defenzívy příliš prostoru, mohl tak svým obloučkem vybídnout Dostála, který sice neprováděl úplně snadné zakončení, přesto svou hlavou překonal Hrubého. Po těchto dvou inkasovaných gólech se již hosté nevzpamatovali.

Během úvodní pětačtyřicetiminutovky se Severočeši v podstatě nepropracovali do jediné vyloženější šance. A naopak mohli být rádi, že ve 37. minutě nelovil Hrubý míč ze své sítě ještě jednou. V dobré pozici se totiž ocitl Vacek, avšak prostor mezi třemi tyčemi těsně netrefil. Ve druhém dějství pražský výběr pak bezproblémově hlídal pohotové vedení.

Sice na úvod dvakrát zahrozil Černák, jenomže v prvém případě ho zastavil ofsajd, v tom druhém zase gólman Le Giang, a tak ke snížení nedošlo, jinak ale Jablonec výrazněji svého soka nezlobil. Ten naopak mohl skórovat zásluhou Vaníčka v 58. minutě, leč třetí přesný zásah zaznamenal až v 80. minutě Hronek, jenž zužitkoval přihrávku Schumachera.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
eL

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
ondrasch77

přání 1:2, ale realita bude asi jiná... 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele