základní část, 10. kolo
20.09.2019 18:00 CET
2 : 2
(1:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Zlín dvakrát vedl, Bohemians ale pokaždé dokázali vyrovnat

Čtyři góly nabídl páteční prolog desátého kola mezi Bohemians a Zlínem. Hosté dvakrát vedli, nicméně domácí celek díky dvoubrankovému Milanu Havlovi vždy našel odpověď. Pražané tak zůstávají v prostřední skupině o Evropskou ligu, ševci zase ve spodních patrech tabulky.

V sestavě klokanů chyběli ofenzivní hráči Hronek s Keitou, které nahradili Vaníček a Ugwu. Kouč Zlína Csaplár po delší době opustil rozestavení se třemi obránci a vsadil na formaci 4-4-2. Na pravý kraj obrany se netradičně postavil Fantiš, zatímco nalevo působil novic v základní jedenáctce Bartošák,

Poněkud překvapivě hýřili aktivitou v úvodu zejména ševci a již v páté minutě se dostal do vedení. Domácí Pokorný nezvládl rozehrávku, Fantišův centr obrana Pražanů odvrátila pouze k Folprechtovi, jehož ránu nevědomky, ale naprosto dokonale do protipohybu gólmana Fryštáka tečoval šťastný střelec Wágner.

Klokani se hledali, nadále to byl Zlín, kdo častěji kombinoval. Po delší době bez výraznější šance však přišla 23. minuta a vyrovnávací branka Bohemians. Dlouhý míč dopředu propadl k nabíhajícímu Vaníčkovi, ten se sice kličkou vyhnal do úhlu, ovšem následně přihrál Havlovi, který přes nedůrazného Fantiše zblízka skóroval.

Čtyři minuty po Dostálově zásahu mohl vedení hostům vrátit Poznar, jenže po centru od Fantiše hlavičkoval nad břevno. Po půlhodině hry pálil nepřesně zase Folprecht a krátce poté také Bartošák. Když už se zdálo, že konec poločasu přinese jen spoustu podklouznutí na podmáčeném trávníku, uzmuli si ševci vedení zpět. Opět to byl Pokorný, který soupeři nabídl šanci, tentokrát hlavičkou přímo na Maška, jenž povedeným obstřelem překonal Fryštáka.

Po změně stran poslal kouč Pražanů do hry Keitu a Radu a hned ve 49. minutě slavil Ďolíček další srovnání stavu. Vodháňěl se drze probil do pokutového území, jeho pobídku odvrátil Buchta jen k Podanému, jenž nepovedeným volejem trefil Havla, od kterého se balón odrazil do sítě. Pro krajního beka domácích to byl druhý přesný zásah v utkání.

V 53. minutě to z přímého kopu technicky zkoušel Podaný, na Dostála si však nepřišel. Strážce hostující svatyně si o tři minuty poradil také se slabou střelou Ugwua. Víc dopředu se v této pasáži zápasu hrnuli Bohemians, avšak Vodhánělovi se střela po hodině hry nevyvedla. Obrovskou příležitost na zkompletování hattricku měl v 64. minutě Havel, jenže po centru Podaného jeho hlavičku výtečně vyrazil Dostál. Jen dvě minuty nato minul ranou z první o fous Rada.

Klokani v závěru zahazovali šance, z dobrých pozic stříleli nepřesně Vodháněl i Ugwu, v 82. minutě pak Havlův centr nezužitkoval Keita. Krátce poté zase nepřesně hlavičkoval Hůlka a Rada další střelou taktéž netrefil cíl. Mezitím viděl Folprecht červenou kartu, hosté však i v početní nevýhodě udrželi konečnou remízu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bohemka vyhraje

Reagovat
robbik

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele