základní část, 19. kolo
06.12.2019 17:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

První domácí porážka fotbalistů Boheimas, skolil je o dva góly Baník

Baník potvrdil, že je aktuálně v docela slušném rozpoložení, prohrál totiž v uplynulých pěti zápasech jen jednou, a v nynějším střetnutí získal plný počet bodů z půdy Bohemians. Klokani stejně jako před týdnem v Plzni nedokázali ani jednou skórovat, naopak jejich soupeř vsítil ve druhé půli hned dvě branky, a mizerná ofenzíva se jim stala osudnou.

Pražský celek dlouhodobě na Baník neumí, padl s ním od roku 2018 hned pětkrát za sebou napříč všemi soutěžemi. A ani na šestý pokus se mu nepodařilo vzájemnou bilanci vylepšit. I když v prvním poločase se mu dařilo s ostravským klubem držet alespoň plichtu, po obrátce se již trefili Dame Diop a Nemanja Kuzmanovič, kteří přisoudili hostům vítězství.

Společně se Slavií domácí jako jediní z celého ligového pelotonu neprohráli před vlastními fanoušky. V osmi předchozích utkáních vydolovali aspoň plichtu, v devátém v pořadí však tentokráte vyšli bodově naprázdno. Byť Baník rozhodně nepůsobil na hřišti o nic lepším, už vůbec ne dominantním dojmem, rozhodla ve finále jeho výrazně lepší produktivita.

Do první jakési šance se propracovali v 6. minutě svěřenci trenéra Bohumila Páníka, a to zásluhou Pokorného, jenže ten hlavičkoval slabě, navíc nepřesně, a tak gólman Le Giang zasahovat nemusel. Na druhé straně, rovněž po rohovém kopu, zahrozil Köstl, jenže centr Vacka nezužitkoval, podobně jako jeho sok na druhé straně, a mířil pouze mimo.

Po půlhodině hry si Bohemians vytvořilo další dobrou možnost, z šestnáctky nebezpečně vypálil bodlem Ugwu, avšak ani on nenašel správnou mušku, a míč tak letěl vedle Laštůvkovy brány. Ostravský brankář musel být na pozoru ještě o pár chvil později, to když se ho z dálky snažil překonat Hronek, nicméně dokázal si s jeho dělovkou poradit.

Tým kouče Luďka Klusáčka působil nebezpečněji i nadále. Ve 36. minutě byl blízko zapsání na střeleckou listinu Ugwu, jenže jeho střelu směřující do sítě na poslední chvíli zastavil bránící Fleišman. Uběhlo pak jen pár desítek vteřin a Laštůvka musel být zase v pohotovosti, k jeho bližší tyčce hlavičkoval Hronek, vytasil proti němu ale pohotový zákrok.

Hosté směrem dopředu rozhodně nijak nezářili, přesto se jim podařilo proměnit dvě své příležitosti. V 57. minutě vyslal pas do pokutového území Kuzmanovič, k balónu se dostal dobře postavený Diop, jenž pohotově zacílil. Osm minut před koncem se gólově prosadil taktéž Kuzmanovič, kterému se podařilo úspěšně zužitkovat přihrávku Fleišmana.

Autor: Patrik Sandev / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
ondrasch77

2:0 (Vodháněl, Havel)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele