o titul, 4. kolo
05.07.2020 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Barošova rozlučka stanovila ortel nad Baníkem. Slezané po remíze s Plzní skončí v tabulce šesti

Baník ve Vítkovicích remizoval s Plzní a definitivně přišel o možnost bojovat o Evropskou ligu. Slezané tak jistě ukončí sezonu na šestém místě. Zápas měl emotivní nádech v podobě loučení legendy Ostravanů Milana Baroše, jenž se na závěr kariéry málem gólově prosadil.

Přestože hosté již mají víceméně po sezóně, neodhodlal se kouč Guľa k mnoha změnám v sestavě. Výjimku tvořila pouze nasazení rezervního brankáře Staňka a stopera Pernici. Domácí nastoupili v plné polní i s uzdraveným pravým bekem Fillem, loučící se Baroš se na hřišti objevil až ve druhé půli.

Před úvodním hvizdem proběhl slavnostní akt s dojatým Barošem v hlavní roli, kdy došlo k vyřazení jeho čísla 27 z klubové kolekce. Po zahájení zápasu se o první zakončení postaral ostravský Kuzmanović, který v osmé minutě hlavičkoval nepřesně. V dalším průběhu nejvíce zaujala choreografie chacharů na podporu Milady Horákové, až po půlhodině hry poslal Fillo míč na Potočného, který hlavou zakončil nad břevno. Záhy to stejný hráč zkoušel zpoza pokutového území levou nohou a opět mimo tři tyče.

Aktivnější Baník nadále bušil do obrany Viktorie. Ve 36. minutě letěla rána Jánoše zase mimo, ovšem za další dvě minuty se do dobré pozice dostal Fleišman, jenž si naběhl na kolmici za obranu, načež ztroskotal na zasahujícím Staňkovi. Krátce po změně stran se Slezané málem prosadili do vlastní brány, když Fillo nešťastně tečoval pas z levé strany, načež se balón dokutálel těsně kolem tyče do zámezí. Podobnou minelu předvedl také Pokorný, který nešikovně odvracel Kovaříkův centr.

V 57. minutě už domácí zase hrozili na správné straně, jenže Šašinkova nedůrazná hlavička po přihrávce od Lalkoviče neměla naději na úspěch. Ani ambiciózní pokus Jiráska devět minut nato změnu skóre nepřinesl, ovšem v 68. minutě byl Šašinka hodně blízko. Tváří v tvář Staňovi ale selhal. Výkon Plzně pozvedl až střídající Mihálik, jenž si v 72. a 73. minutě připsal na své konto dvě tutovky. Při první hlavičce i následné střele zblízka se však zaskvěl gólman Baníku Laštůvka.

Poslední dvacetiminutovku si na trávníku užil také Baroš a byl hodně vidět v samotném závěru. Nejprve v druhé minutě nastavení nacentroval do vápna, kde se do zakončení tlačil Stronati, avšak nepropálil chumel hráčů před sebou. Následně se mohl prosadit sám Baroš, když si naskočil na pas od Filla, jenže zcela osamocen hlavičkoval těsně vedle tyče. Skóre tak zůstalo až do závěrečného hvizdu neměnné.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jsem ještě z toho nového systému zmatený, ale preview mi připadá opravdu jak píše autor jako změť článků z ČTK, FCB a Plzně, aneb nic o tom nevím, jen si rychle něco přečtu a sepíšu o tom článek.

Celek z Vítkovic (opravdu není z Bazalů? Ve Vítkovicích jen hraje domácí zápasy"). Baníku v podstatě o nic nejde...u toho si nejsem jistý, ale není to tak, že pokud vyhraje a Jablonec prohraje na Spartě, bude hrát další zápas s Jabloncem o to, kdo bude hrát proti Bolce o EL?

"Dva zápasy a utrpení Baníku skončí"...jaké utrpení? Zkoušení a budování nového týmu je utrpení?

"Doposud totiž byly k vidění jen minimální náznaky změn..." - jak jako minimální? Kolik změn rozestavení, kolik hráčů si zahrálo oproti vedení předchozím trenérem?

"Mnohými proklínaná nadstavba pak alespoň nastaví Kozlovi zrcadlo, ....načež by v nové sezóně konečně mohl ukázat pokrok." - to myslíš vážně? Takže o nic nejde, ale na druhou stranu zjišťuje, kdo na to má?

Doufám, že za to nedostává autor prachy, pokud teda nepíše v bulvárním stylu - napsat nesmysly a podnítit diskuzi. Možná by bylo lepší, pokud by mu preview sepsali rozumní fanoušci těch dvou soupeřů a on jen opravil pravopisné chyby a vypustil zdvojující se věci

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení jednička a Baroš gól, třeba i z penalty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele