základní část, 27. kolo
03.06.2020 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Plzeň si poradila i s Baníkem a nadále dotírá na Slavii

Plzeň nedává vedoucí Slavii spát a před vzájemným soubojem potvrdila výtečnou formu. Západočeši zvládli i nevyzpytatelný duel v Ostravě a pevně zůstávají na druhém místě. Baník se zase drží v nepřehledném boji o evropské poháry, přestože nezvítězil již počtvrté v řadě.

Poprvé bylo ve Vítkovicích živo po deseti minutách hry. O vzrušení se postaral hostující Kayamba, jenž hledal před bránou soupeře Chorého, avšak novicovi v základní sestavě Viktorie se nepovedlo míč umístit mezi tři tyče. Ještě větší šanci spálil Chorý za dalších osm minut, kdy po pobídce od Kalvacha nechal vyniknout ostravského gólmana Laštůvku. Po dvaceti minutách hry konečně odpověděli také domácí, avšak Šašinkova hlavička po centru od Potočného příliš nezaměstnala brankáře Hrušku.

Západočeši si v první pětačtyřicetiminutovce vypracovali více příležitostí a po půlhodině hry šli do vedení. Pomohl jim k tomu Fillo, který ve vlastním pokutovém území fauloval Čermáka. S nařízenou penaltou si poradil Bucha, byť Laštůvka nebyl daleko od toho, aby jeho ránu vytěsnil. Každopádně se tak nestalo a do kabin šli spokojenější hosté.

Baník hledal kloudný recept na obranu Viktorie až do 64. minuty, kdy se konečně dočkal své vyložené šance. Tou však pohrdl Kuzmanović, jenž v pádu nedokázal usměrnit přihrávku od Ondřeje Šašinky. Naopak Plzeň trpělivě čekala na svůj čas, který přišel v 78. minutě. Bucha se tentokrát místo střelce objevil v roli asistenta, jelikož narýsoval pas na Kovaříka, který i z pomocí břevna přelstil Laštůvku - 0:2. A když se následně na druhé straně neprosadil znovu Kuzmanović, bylo jasné, že všechny body poputují na západ Čech.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 Beaguel, Diaz a Kayamba

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
ondrasch77

1:4

Reagovat
boryland

0:2............Bogy,Buchič.........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele