základní část, 1. kolo
13.07.2019 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Liberec vyloupil Ostravu, v nastavení rozhodl Potočný

Fotbalisté Slovanu Liberec dokázali hned v úvodním kole porazit Baník Ostrava na jeho půdě 2:1. V zápase, ve kterém nebyli herně lepším týmem, dokázali z minima vytěžit maximum. Ostravu stálo body neproměňování příležitostí, včetně zmařeného pokutového kopu. Ve čtvrté minutě nastavení rozhodl o třech bodech pro Severočechy Roman Potočný.

Baník začal velice dobře a Liberci svým presinkem od úvodu zatápěl. Ve 4. minutě nedosáhl na Holzerovu pobídku Smola a o chvíli později se domácí příznivci dožadovali penalty po kontaktu Filla s Potočným, ale marně, o pokutový kop se totiž nejednalo. V 10. minutě už ale Baník zaslouženě vedl. Fillo odvedl skvělou práci, když od poloviny hřiště zatáhl balón k šestnáctce, kde přihrávkou našel Nemanju Kuzmanoviče a ten přízemní střelou k tyči překonal Nguyena. Liberec se přihlásil o slovo zhruba po jedenácti minutách od inkasovaného gólu. Koscelník si sice výborně poradil s ex-libereckým Fleišmanem, jenomže před Budinským špatně vystřelil a z nebezpečné situace nic nebylo. Severočeši neuspěli ani po půlhodině, kdy sudí pustil akci na hraně ofsajdu a Maru obětavým zákrokem zastavil Stronati. I Slovan se nakonec dožadoval pokutového kopu, ale sudí Berka Oscarovo škobrtnutí neodpískal.

V prvním poločase se nehrál vůbec špatný fotbal a i druhé dějství slibovalo zajímavou podívanou. Pět minut po přestávce mohla Ostrava navýšit vedení, Smola dostal balón do volného prostoru, jenže další zasekávačkou se prakticky připravil o koncovku. Šlo o důležitý moment, protože vzápětí Liberec vyrovnal. Velkou chybu při přihrávce předvedl Fleišman, balónu se zmocnil Pešek a po kličce Budinskému zavěsil.

Ostrava chtěla vedení zpátky a byla o něco nebezpečnější. V 67. minutě byl ve vápně přidržen Diop, jenomže ani v tento moment se pokutový kop nekonal. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla velké momenty na obou stranách. Nejprve Kostelníkovu ránu usměrnil jen do boční sítě Mara a na druhém konci hřiště byl ve vápně faulován Smola a Baník se konečně dočkal nařízené penalty. Robert Hrubý mohl čtvrthodinu před koncem vrátit vedení na ostravskou stranu, jenomže klíčový moment nezvládl a balón poslal jen do horní konstrukce.

Ani po tomto okamžiku Baník neskládal zbraně a v 80. minutě měl další velkou možnost Smola, avšak balón k němu na poslední chvíli nedolétl. Zápas směřoval do nerozhodného konce, když ve čtvrté minutě nastavení šokoval ostravské fanoušky Roman Potočný. Nešického centr lehce lízl, ale i to stačilo, aby balón zapadl za Budinského záda. Baník si prohrát nezasloužil, ale neproměnil penaltu a za chybičku v poslední moment zápasu tvrdě zaplatil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Zajda

1:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
Noustress

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele