o titul, 1. kolo
20.06.2020 20:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Slavia konečně uspěla v Ostravě a je blízko titulu

Pět let čekali hráči Slavie na vítězství v Ostravě a nyní se ho konečně dočkali. Po zásluze vyhráli 3:1 a už ve středu mohou po zápase s Plzní slavit zisk titulu.

Slezané chtěli na soupeře tentokráte nastoupit aktivně, což ukázal už v první minutě Lalković. Jeho tvrdá rána z dvaceti metrů ale skončila pouze v náručí Koláře. Na druhé straně využil zaváhání obrany Coufal, jenž přihrál do vápna nabíhajícímu Teclovi. Jeho pokus o lob však Laštůvka přečetl a balón vyrazil.

Ve dvanácté minutě pálil z hranice pokutového území Stanciu, proti němuž se musel zase vyšvihnout ostravský brankář. Následná série rohových kopů ovšem už Laštůvku přinutila kapitulovat. Ševčíkův centr totiž na malém vápně našel Davida Zimu, který napálil míč do sítě.

Po čtvrtině utkání to zkusil z velké dálky Jánoš, Kolář ale střelu v klidu sebral. Zpoza vápna to zanedlouho zkoušel i Provod, jeho levačka však poslala balón pouze doprostřed brány. Dosud největší šanci Baníku měl po půlhodině Potočný, který však hlavičku nedokázal usměrnit a trefil pouze slávistického brankáře.

Nedlouho před odchodem do šaten se světlým momentem blýskl Stanciu. Jeho milimetrová přihrávka za obranu našla sprintujícího Jana Bořila, jehož hlavička znamenala zdvojnásobení vedení sešívaných. Baník ale přeci jen mohl odcházet do šaten jen s jednobrankovou ztrátou, jenže nabíhající hráči na přední tyči míč netrefili.

Po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. V úvodní dvacetiminutovce byl aktivní zejména Tecl, který nejprve pobídl k zajímavé střele Stanciua, poté sám rozvlnil síť. Jenže přihrávka na něj směřovala do ofsajdu a trefa nemohla být uznána.

V momentě, kdy do konce utkání zbývalo zhruba pětadvacet minut, se Masopust po hrubce obrany zjevil sám před Laštůvkou, nepodařenou střelou však úspěch neslavil. Tentýž hráč poté gólmana protáhl znovu, když vyslal prudkou přízemní ránu z úhlu.

V závěru základní hrací doby přišla naděje pro domácí a naopak studená sprcha pro Slavii. Kuzmanovićův dlouhý pas našel za obranou Davida Buchtu, jenž díky fantastickému zpracování a kličce na Koláře poslal míč do odkryté branky.

Sešívaní však přežili následný závar ve vápně a nakonec zvítězili o dva góly. To když Oscarův prudký centr našel levačku Petara Musy, na jehož střelu si sice Laštůvka sáhl, v cestě za brankovou čáru jí však nezabránil.

Červenobílí tak dočasně zvýšili svůj náskok na čele na devět bodů a už ve středu proti Plzni mohou v předstihu obhájit mistrovský titul. Pokud v neděli Viktorka prohraje s Jabloncem, stačí jim k tomu remíza, jinak potřebují vyhrát.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
martin1

2:0

Reagovat
boryland

1:1...............

Reagovat
vanGomm

Slavia se zřejmě ostatně jako v každém ligovém utkání zase do nějakých šancí dostane.Její velký problém je,že je nedokáže proměňovat.Pokud se toto změní,tak by měla bez problému vyhrát.V opačném případě znovu v Ostravě vykáže ztrátu.

Reagovat
slonzacky_lenoch

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele