základní část, 14. kolo
26.10.2019 14:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Baník proti Olomouci dvakrát ztratil vedení a remizoval

Čtyři branky a nerozhodný výsledek viděli ti, kteří ve Vítkovicích navštívili utkání mezi domácím Baníkem a hosty z Hané. Radost jim dvakrát udělal Diop, na druhé straně stejným počtem gólů kontroval Jemelka.

Do první velké příležitosti se dostal v osmé minutě Reiter, jeho ránu po Kuzmanovićově centru ale zneškodnil Buchta. I ten však byl bezmocný o dvě minuty později, kdy pro změnu Fleišman našel dlouhým pasem Dameho Diopa, jenž z malého vápna rozvlnil síť. Brzy mohlo být pro Sigmu ještě hůře, neboť během pár okamžiků trefili tyč Fillo i Stronati.

Slezané byli i nadále lepším celkem, jen těsně mimo hlavičkoval po Kuzmanovićově pobídce Smola. Několik neproměněných šancí se jali hosté potrestat. Nejprve Laštůvka horko těžko vyrazil Zahradníčkovu střelu, aby následně zmatky v defenzivě vedli k odražení míče k Václavu Jemelkovi, jenž do téměř prázdné brány snadno usměrnil míč.

Baníkovci si ovšem vedení vzali bleskově zpět. Reiter středem postupoval až k pokutovému území protivníka, odkud patou brilantně našel Dameho Diopa. Senegalský útočník se nemýlil a druhou brankou v zápase rozjásal domácí obecenstvo. Ještě před pauzou byl blízko brance i Hrubý, jehož hlavičku zpacifikoval Buchta.

Ten se po pauze vyznamenal znovu proti Stronatimu, jehož vysoký oblouček vyrazil na roh jen s vypětím všech sil. Mnoho nescházelo ke gólové radosti ani Jiráskovi. Na opačné polovině hřiště se v tutové šanci ocitl Plšek, jehož rána zprava ovšem na Laštůvku nestačila.

Jako velmi důležitý se ukázal zákrok Buchty proti přízemní Kuzmanovićově střele, neboť pár okamžiků poté, v sedmaosmdesáté minutě, Hanáci potrestali soupeřovi neproměněné šance. Exekuce rohového kopu se ujal González, jehož centr prodloužil od přední tyče Kerbr na zadní na zavírajícího Václava Jemelku, který nekompromisně uklidil míč za Laštůvkova záda.

Ostravané tak neudrželi krok s Jabloncem a Slováckem a propadli se na šesté místo, Sigma na ně ztrácí čtyři body a dvě místa.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele