základní část, 18. kolo
29.11.2019 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Emotivní slezské derby branku nepřineslo, Baník hrál s Opavou 0:0

Slezské derby mezi Ostravou a Opavou branku nepřineslo. Hrál se sice zajímavý zápas, plný emoci, ale zaplněná vítkovická aréna si ani jednou nemohla zakřičet gól. Opava dvakrát orazítkovala tyč a Baníku ve čtvrté minutě nastavení překazil radost skvělým zákrokem Fendrich. Utkání výrazně ovlivnila červená karta pro Adama Jánoše.

Ve vítkovické aréně panovala skvělá atmosféra a pochopitelně i velké emoce, bez těch se utkání snad ani nemohlo odehrát. Trochu překvapivě patřila první půle Opavě a i když během ní žádný gól nepadl, k vidění byla celá řada zajímavých momentů.

Už ve 2. minutě musel brankář Laštůvka zasahovat, když po rohovém kopu zasáhl balón Dedić. Rána to nebyla razantní, ale nadělala před Laštůvkou velkou paseku, kterou domácí opora zvládla. O chvíli později měla Opava asi největší příležitost, po rychlé akci se před ostravským brankářem objevil osamocený Martin Sus a jeho rána i s přispěním zásahu Laštůvky skončila na tyči!

Baník poprvé zahrozil v 18. minutě po standardní situaci Kuzmanoviće, jeho rána šla k tyči, kam se výborně natáhl Fendrich. Aktivnější ale byla Opava, Jan Schaffartzik hlavičkoval vedle a po Mondekově šikovné akci, kdy se prosmýkl mezi dvěma obránci, na poslední chvíli zasáhl stoper Pokorný.

Klíčový moment celého utkání přišel pět minut před přestávkou. Hostující Souček povalil Jánoše a zaslouženě uviděl žlutou kartu. Jánoš ale neudržel nervy na uzdě, hned po pádu udeřil Součka do obličeje a sudí sudí mu také udělil žlutou kartu a protože byla v pořadí druhá, byl vyloučen. Celá situace ještě zabrnkala ostravským příznivcům na nervy, protože sudí Berka si po konzultaci s videorozhodčím nechal Jánoše zpětně zavolat, zrušil mu žlutou kartu a udělil rovnou červenou. Nutno podotknout, že zaslouženě.

Baník čekal celý druhý poločas v oslabení. Možná trochu paradoxně nebyla Opava už tolik aktivní a spíše vyčkávala, co jí nabídne soupeř. Opět přitom nechyběly emoce, kouč Baníku Bohumil Páník uviděl od Berky žlutou kartu a místní pořadatel byl upozorňován na vhozenou lahev na hrací ploše. Dvacet minut před koncem vyslal Kuzmanović průnikovou přihrávku na Smolu, který ale na balón těsně nedosáhl. Druhý poločas zdaleka nepřinesl tolik šancí jako ten první.

Ostrava měla některé náznaky šancí a nejblíže vyrovnání byla po Fleišmanově hodně nepříjemné střele na přední tyč, kterou donutil Fendricha k pohotovému zákroku. Krátce po tomto okamžiku se ještě dral k hlavičce Stronati. V 82. minutě měla Opava obrovskou šanci na rozhodující gól, na zadní tyči se po centru zjevil úplně volný Simerský a zblízka hlavičkoval, opět s přispěním Laštůvky, do tyče! Úplně poslední šanci měl už ve čtvrté minutě nastavení Diop, který za sebe hlavičkoval po centru Fleišmana a Fendrich předvedl zákrok zápasu. Baník nakonec remizoval s Opavou 0:0.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele