základní část, 16. kolo
08.11.2019 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Dvougólový Pokorný zařídil Baníku výhru v derby nad opět bezzubou Karvinou

Nečekaného hrdinu mělo slezské derby mezi Baníkem Ostrava a MFK Karviná. Stal se jím stoper domácích Jakub Pokorný, který vsítil dvě branky a měl tak lví podíl na výhře svého klubu 3:0.

Zatímco Ostravané se díky zisku tří bodů posunuli alespoň dočasně na páté místo v tabulce, hosté pokračují v trápení. Popáté v řadě totiž prohráli, opět nevstřelili ani gól a pozice kouče Františka Straky je v ohrožení.

Mezi třemi tyčemi Baníku vystřídal Budinského zkušený brankář Laštůvka. Na pravý kraj obrany se díky absenci Filla vrátil po delší době Pazdera. Šanci dostal další navrátilec po zranění, středopolař Jánoš, a v útoku doplnil Diopa Smola. Zadní řady Karviné vyztužil Krivák a v záloze se nově představili Lingr s Janečkou a Bukatou.

V deváté minutě mohl poprvé skórovat Diop, k němuž se příhodně dostal odražený míč, avšak forvard domácích neprostřelil hradbu těl před sebou. Do další šance se Ostravané dostali po dvaceti minutách hry, kdy Hrubý našel centrem Pokorného, ten ale ještě čekal na své momenty slávy. První z nich přišel ve 26. minutě, kdy Pokorný zužitkoval standardní situaci rozehranou Fleišmanem a střelou po zemi z první dostal Baník do vedení.

Následně musely oba týmy učinit vynucené střídání. Na straně domácích přepustil zraněný Smola místo Granečnému, v dresu hostů musel ze hřiště stoper Kouřil, jehož zastoupil Dreksa. Ke konci poločasu začala konečně vystrkovat růžky i Karviná. Těsně před odchodem do kabin vypálil zpoza pokutového území Bukata a jeho rána prosvištěla jen těsně nad břevnem.

V aktivní hře pokračovali hosté i po přestávce. Nejprve si Laštůvka snadno poradil s dalekonosným pokusem Janečky, v 54. minutě už ale bylo před bránou Baníku pořádné horko. Laštůvka nevyrazil rohový kop ideálně a z následné mlýnice mířil jen těsně vedle tyče Petráň. Ostravané odpověděli nepřesnou hlavičkou Kuzmanoviće a střelou Jánoše, kterou zpacifikoval gólman MFK Pastornický.

V 67. minutě už šli domácí do dvoubrankového trháku. Fleišman totiž parádně zakroutil přímý kop přesně k tyči, na druhou stranu je však nutno dodat, že mu pomohl špatný odhad Pastornického. Definitivní pojistku na výhru vstřelili hráči Baníku v 88. minutě, kdy přišel druhý významný okamžik zápasu pro Pokorného, jenž si naskočil na rohový kop od Hrubého a přesnou hlavičkou stanovil skóre na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smetos

3:0 2x Smola, 1x Diop

Reagovat
ratusek

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele