základní část, 3. kolo
26.07.2019 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Skvělý Grigar zajistil Teplicím výhru na Baníku

Baník prohrál i druhé domácí utkání v sezóně. Po Liberci podlehl také Teplicím, které se naopak poprvé radovaly z tříbodového zisku. Jedinou branku vstřelil hned v úvodu Žitný, hosty pak držel především brankář Grigar.

Domácí řešili problém na pravém kraji obrany, kde nemohli nastoupit Fillo ani Pazdera, šanci tak nakonec dostal Celba. V útoku se objevila nová dvojka Diop - Baroš. Na straně Sklářů se na levého beka přesunul Petr Mareš, záložní řadu posílili Ljevaković s Moulisem a v útoku se místo Jakuba Mareše, který v minulém kole viděl červenou kartu, představil Vyhnal.

Hosté vstoupili do zápasu výborně. Hned v první minutě zahrozil Kučera ještě nepřesně, již za další dvě minuty se ale jeho spoluhráč Žitný radoval z gólu. Mladý záložník se k míči dostal po přiklepnutí od Moulise a zblízka prostřelil gólmana Ostravy Budinského. Ještě lépe mohlo být Teplicím v osmé minutě, avšak Vyhnal hlavičkoval mimo tři tyče.

První náznak odporu předvedl Baník ve dvanácté minutě, kdy málem zafungovala spolupráce noviců v základní jedenácté Diopa s Barošem, jenže druhý jmenovaný na pas od svého parťáka těsně nedosáhl. O dvě minuty později se na pravé straně prosmýkl Reiter, akci však zakončil střelou do boční sítě, brankář Severočechů Grigar byl tedy nadále bez práce.

Strážce teplické svatyně se zapotil až po půlhodině hry, kdy po centru Reitera zlikvidoval nebezpečný pokus hlavou od Baroše. Domácí v průběhu první půle přidali a bylo to na počtu šancí znát. Jednu takovou měl těsně před přestávkou Diop, po Barošově přihrávce však vypálil vedle.

Po změně stran pokračoval Baník v dobývání obrany Sklářů. V 53. minutě ukázal Jánoš, jak dokáže pálit z velké vzdálenosti a donutil Grigara k důležitému zákroku. V 65. minutě zahrál jeden z hostujících hráčů rukou ve vlastním pokutovém území a sudí Franěk nařídil penaltu pro Ostravu. Velkou šanci Slezanů ale zmařil Grigar, který Barošovi chytil pokutový kop.

Čtvrthodinu před koncem opět střílel Jánoš, tentokrát ale netrefil bránu. Snahu Baníku vyrovnat podpořil střídající Kuzmanović. Ten se v 77. minutě otočil kolem obránce, jenže opět jej vychytal skvělý Grigar. Zejména díky zkušenému brankáři uhájily Teplice hubené, ale cenné vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
3M

8:5

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lawman

Baník by měl popracovat na otáčení utkání. V minulé sezóně Baník z 36 střetnutí prohrál 16x v zápase, ve kterém prohrával. To svědčí o velmi zlém psychickém nastavení mužstva, které se po vedoucí brance soupeře psychicky položí a neotočí zápas. Všimlo si to vedení mužstva anebo jde o nepodstatnou věc ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele