základní část, 24. kolo
09.03.2020 18:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Divočinu v Ostravě rozhodl Potočného vlastenec

Stejně jako ve středu padlo v zápase Baníku pět branek, ani tentokráte ale Ostravané vítězství neslavili. Proti Mladé Boleslavi rychle prohrávali 0:2 po trefách Budínského a Ladry. Srovnat sice dokázali stopeři Stronati se Svozilem, avšak vlastenec Potočného znamenal vítězství hostů.

Středočeši byli od začátku aktivnější, avšak první Klímova rána se neujala. V osmé minutě ale Zelený jednoduše obešel Filla a po zemi předal na střed Lukáši Budínskému, jehož rána vymetla šibenici Laštůvkovy brány. Ani to domácí neprobralo a Budínský brzy mohl skórovat podruhé, tým však zachránil Stronati.

Po čtvrthodině to už bylo o dva góly. Asistoval u toho opět Zelený, který prošel po levé straně jako nůž máslem a vybídl Tomáše Ladru, který střelou z deseti metrů rozvlnila síť. Další pohromě zabránil Laštůvka zákrokem proti Douděrově pumelici.

Nedlouho před pauzou přišla pro Baník naděje. Videorozhodčí si zavolal hlavního sudího, aby si prohlédl souboj ve vápně mezi Tatajevem a Smolou, načež ten rozhodl, že se bude zahrávat pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Patrizio Stronati, jenž i s trochou štěstí snížil rozdíl ve skóre.

Vstup do druhé půle přeci jen Slezané zvládli lépe, Smola mohl ze samostatného úniku srovnat, avšak selhal. Boleslav se osmělila až po necelých třech čtvrtinách utkání. Neujala se ale ani Klímova hlavička, ani Ladrův tečovaný pokus. Na druhé straně pohlídal Jiráskovu střelu Šeda.

Patnáct minut před koncem došlo k souboji Zeleného s Buchtou, který sudí k překvapení většiny vyhodnotil jako penaltu pro Baník. K ní se opět postavil poprvé úspěšný Stronati, jenže tentokráte se nechal Šedou vychytat.

Stronatiho selhání částečně napravil jeho stoperský parťák Jaroslav Svozil, který po Potočným tečovaném centru ve skluzu protlačil míč do brány. Jenže radost domácím nevydržela dlouho, vzápětí totiž po krkolomné akci doputoval balón od Romana Potočného nešťastně do vlastní sítě a tři body tak putují do města automobilky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
HorajzmAmmann

3:0

Reagovat
Lawman

V kombinaci neschopnosti, namyslenosti a nepoučitelnosti je nemožné porazit jakéhokoli soupeře. Tento zápas je začátkem tabulkového pádu Baníku.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

6let bez výhry, tak snad dnes. Tip 2:1

Reagovat
Lawman

Ještě k zápasu s Bolkou. Baník už potřetí v sezóně neproměnil penaltu v klíčovém okamžiku ( proti Liberci 1:2, proti Teplicím 0:1 a teď proti Bolce 2:3 ) co svědčí o totální neschopnosti. Baník projevil nedostatek pokory i v tom, že si myslel, že Bolka po ubohém začátku jarní části bude v herní a výsledkové krizi a šeredně se přepočítal. A Baník byl potrestán i za to, že si nechtěl uvědomit a psychicky se připravit na soupeře s kterým naposledy vyhrál doma před 6 lety a od roku 2005 měl s Bolkou domáci bilanci 5 výher, 5 remíz a 5 proher. Tedy hrál se soupeřem, který to na Baník prostě umí.

Reagovat
Lawman

Baník má před sebou posledních 6 utkání z kterých pouze dva odehraje doma a to proti Slávii a Plzni takže nula bodov. Venku bude hrát proti Příbrami, Zlínu, Olomouci a Liberci. Poslední dva soupeři Baník určitě zdolají a proti Příbrami a Zlínu ve své klasické kombinaci neschopnosti, namyslenosti a nepoučitelnosti získa snad dva body. Takže podtrženo a sečteno, Baník dosáhne maximálně 40 points. Už v příštím kole čekám, že přes Baník se přehoupnou minimálně tŕi mužstva.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele