základní část, 18. kolo
30.11.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Jediný zásah Haška zařídil Spartě výhru v Příbrami

Jediný gól stačil Spartě k tomu, aby zvítězila v Příbrami. Šťastným autorem vítězné branky se stal Martin Hašek, díky němuž hosté minimálně do neděle vystoupali na třetí místo. Naopak Příbram zůstává předposlední.

V nominaci na zápas chyběl domácí útočník Škoda, šanci tak dostal zkušený Slepička, který dlouho chyběl kvůli zranění. V sestavě letenských se na post stopera zatáhl Mandjeck, naopak Frýdek se z pozice levého beka vysunul na křídlo, jeho místo pak zaujal Hanousek. V útoku zase místo Kozáka operoval Tetteh.

Sparta začala zápas aktivně, avšak Kangova střela z deváté minuty se mezi tři tyče nevešla. Za dalších deset minut rozehrál gabonský fotbalista rohový kop na Hložka, jehož hlavičku pod břevno vytáhl brankář Kočí. O tři minuty později pálil nebezpečně Sáček, ale jeho pokus obrana Příbrami zablokovala. Krátce poté poprvé zahrozili o domácí, když po rohovém kopu Zemana zakončoval Slepička, mířil však pouze do náruče gólmana hostů Heči.

Ve 30. minutě šli letenští do vedení. Hanousek potáhl míč po levé straně, v pokutovém území našel Haška, který bezpečně uklidil míč do sítě. Sedm minut poté neodhadl Kočí centr Frýdka a mohl být rád, že Tetteh jeho hrubky nevyužil a hlavičkoval vedle. Na konci poločasu se probudili také domácí a ve 42. minutě střílel ze závaru ve vápně Rezek, jenže jeho pokus neprošel přes hradbu těl. V nastaveném čase se ještě Kočí vytasil s důležitým zákrokem proti Frýdkovi, jemuž balón na hlavu naservíroval Kanga.

Po přestávce zkoušel štěstí domácí Zeman, ale zpoza velkého vápna přestřelil. V 52. minutě po odvráceném rohovém kopu vrátil Hašek míč až do brány, jenže gól neplatil kvůli domnělému ofsajdu jednoho ze sparťanů. Jedenáct minut poté vyslal Kanga dopředu Tetteha, proti němuž se vyznamenal Kočí, vzápětí musel strážce příbramské svatyně zasáhnout proti ráně Frýdka. V 66. minutě si Tetteh opět naběhl za obranu a tentokrát div že nepřepůlil břevno.

Příbramští si ve druhé půli mnoho šancí na vyrovnání nevypracovali. Hosté si totiž relativně v klidu hlídali těsné vedení a sami se často tlačili dopředu, byť bez úspěchu. Nakonec ale i tak uhájili důležitý zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
podnebný

Je to bída. jaké výsledky má Sparta s průměrnými i podprůměrnými týmy jako jsou Budějovice a Příbram. Jílek je příliš opatrný v určování sestavy a přitom se v tom dopouští hrubých chyb. Sparta by měla preferovat útočný fotbal a vzadu bránit s minimem lidí. Jen tak se naučí nedostávat góly ze standartek a ojedinělých brejků soupeře, které nakonec rozhodují zápasy. Frýdek patří na beka, jeho plíce utáhnou i výlety po křídle. Stejně jako Sáček vpravo. Jako ideální druhý stoper se vedle Lischky jeví Krejčí, který na stoperu hrál i ve lvíčatech. Na krajích zálohy to jde Hložkovi i Plavšičovi, bránit na těchto postech umí i Vindheim s Hanouskem. Na Mandjecka v obraně bych raději nespoléhal v souvislosti s jeho anamnézou. Doporučuji ho v zimě prodat stejně jako Kayu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele