základní část, 27. kolo
02.06.2020 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Trvalo to, Slavia však nakonec příbramskou obranu zlomila

Bolelo to hráče, bolelo to oči fanoušků, přesto si nakonec v táboru pražské Slavie mohou oddechnout. Červenobílí poosmé v řadě dokázali porazit Příbram, z jejího hřiště vezou jednogólové vítězství zajištěné pozdní trefou Musy.

Jedna z největších příležitostí první půle přišla hned ve druhé minutě. Po Coufalově centru se míče ujal Provod, jehož ráně z otočky chybělo pár centimetrů. O druhou pozornosti hodnou šanci se omylem postarali Příbramští. Jejich obránce totiž trefil balónem Stancia, od nějž se míč odrazil do tyče. Dorážející Tecl sice dostal rozvlnil síť, avšak využil k tomu ofsajdového postavení.

Stanciu byl znovu asi nejaktivnějším slávistou, jeho rána zpoza vápna ale úspěch neslavila. Po čtvrtině utkání konečně zahrozili i domácí, Kingueho hlavičku ale obrana zblokovala, Rezkův následný pokus letěl příliš vysoko. Do první šance utkání se dostal i Tecl, který si však vylámal zuby na Melicharovi. Stejně tak skončil i jeho lob krátce před pauzou.

Po návratu ze šaten se mohli dostat do vedení pevně bránící Středočeši. Soldát však Rezkova centru nevyužil a hlavičkoval nad bránu. Po hodině hry se musel zase poroučet na zem Melichar, který vychytal Traorého pokus. Těžké chvíle měl poté hlavní sudí Pechanec, po němž chtěli slávisté hned dvakrát penaltu. Nejprve po souboji Antwiho s Provodem a poté Soldáta se Stanciuem. Ani jednou ovšem nepochodili.

A jelikož Stanciův povedený přímák skončil na brankové konstrukci, musel rozhodnout střídající Petar Musa. Odražený míč po centru rumunského středopolaře se pomalu snášel k jeho nohám, krkolomný volej mladého útočníka nakonec zapadl k tyči a Chorvat se tak dotáhnul na čelo tabulky střelců.

I přes příbramské náznaky sešívaní vítězství uhájili a minimálně na den navýšili svůj náskok na čele na jedenáct bodů. Naopak Příbram je nadále poslední.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Horvi pomůže Plzni 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
ondrasch77

0:3

Reagovat
boryland

2:2.........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele