o udržení, 1. kolo
20.06.2020 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Příbram porazila Olomouc a vystoupala z posledního místa

Jen na jeden týden se vrátila Příbram na poslední místo. Nyní už je zase patnáctá, neboť v prvním kole nadstavby zdolala Olomouc. Středočeši tedy položili dobrý vklad v cestě za záchranou v soutěži. Pro hosty, kteří sezónu dohrávají víceméně z povinnosti, výsledek nic moc neřeší.

Domácím chyběl vykartovaný stoper Kingue, jehož nahradil Kleščík. Šanci tentokrát dostal také Škoda a nakonec i zkušený Rezek, o jehož startu se kvůli zdravotním trablům někdejšího reprezentanta spekulovalo. Trenér Hanáků Látal znovu obměnil po pohárovém zklamání sestavu. Tentokrát vsadil na svého syna Radka a Kerbra na krajích obrany, v záloze se pak objevili také Greššák se Zmrzlým.

První střelecký pokus vyslal jeden z nových mužů v jedenáctce Příbrami Škoda, ale byl nepřesný podobně jako Hála o několik minut později na druhé straně. Nebezpečná pak nebyla ani hlavička viditelného Škody z 22. minuty. Po půlhodině hry už však bývalý útočník Brna skóroval. Šanci ke gólu dostal poté, co hostující Jemelka zahrál ve vlastním pokutovém území rukou. Celá situace se dlouho řešila u videa, sudí Franěk nakonec přeci jen odpískal pokutový kop, který přes marnou snahu brankáře Olomouce Mandouse proměnil právě Škoda.

Těsně před přestávkou mohl Škoda udeřit znovu, jenže nesešteloval mířidla a zakončil hlavou mimo bránu. Nepřesné byly také efektní, leč ve výsledku neefektivní nůžky Antwiho. Čtyři minuty po změně stran mohl srovnat Hála, k němuž se z čista jasna odrazil míč, ale středopolař Sigmy nedokázal rychle zareagovat a gólman Středočechů Melichar pumlíč rychle ukryl. Za Příbram odpověděl v 53. minutě Kvída, jehož dělovka prosvištěla nad břevnem.

Po hodině hry šli domácí do dvoubrankového vedení. Tregler napřáhl z dobrých dvaceti metrů a přesnou přízemní střelou překonal Mandouse. Odpověděl mohl Zmrzlý, avšak jeho rána proletěla vedle tyče. Další šanci Sigmy spálil Juliš, jenž střílel nad bránu, krátce poté zase González ztroskotal na vynikajícím Melicharovi.

V závěru už ale Hanákům došel dech a byla to naopak Příbram, kdo ještě mohl navýšit vedení. Například Zorvan v 80. minutě natáhl k zajímavému pokusu, kterému příliš nechybělo. V 87. minutě se poněkud komicky "předvedl" Polidar, jenž nezužitkoval ani jeden ze svých samostatných nájezdů. Poprvé jej vychytal Mandous, napodruhé vůbec netrefil bránu. Výčet šancí nakonec uzavřel pohotový, ale nepřesný volej střídajícího Pazdery.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
vanGomm

Olomouc už prakticky o nic nehraje.Naopak Příbram nutně potřebuje bodovat tip tedy 1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele