základní část, 16. kolo
09.11.2019 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Duel U Litavky nenudil, přesto se Příbram rozešla s Opavou bez branek

Záchranářský duel mezi Příbramí a Opavou mile překvapil, když nabídl řadu příležitostí na obou stranách. Přesto se branky diváci nedočkali a zápas tak skončil bezbrankovou remízou. Domácí tak zůstávají čtrnáctí, Slezané celou tabulku nadále uzavírají.

Do základní jedenáctky Středočechů se vrátili obránce Tregler s útočníkem Škodou, naopak jen na lavici náhradníků tentokrát usedli Cmiljanović a Soldát. Se stejnou rolí se musel smířit i stoper hostů Svozil, jehož v sestavě nahradil Helebrand. V záloze se místo Součka se Stáňou objevili Šulc, Mondek a také Řezníček, jenž střed pole vyztužil namísto útočníka Juřeny.

Právě jeden z nových mužů v barvách Opavy Šulc se ve druhé minutě dostal k první střele zápasu. Mnohem větší šanci měl však za okamžik na druhé straně Polidar, jenž tváří v tvář nepřekonal brankáře SFC Fendricha. Ve čtrnácté minutě se k pokusu z dálky odhodlal domácí Dramé, o nějaký metr ale přece jen minul tyč. Tři minuty poté rozehrál standardní situaci Slezanů zavadil, Žídkovu teč vyrazil gólman Příbrami Fendrich a po následném zmatku pálil vedle Dedič. Vzápětí mířil jen kousek vedle brány Řezníček.

Ve 22. minutě zahrával Zavadil další volný kop, tentokrát to zkusil přímo na bránu, ale Kočí byl u tyče včas. O sedm minut později byl gólman domácích až příliš venku ze své svatyně, čehož si všiml Sus, Kočí však jeho oblouček nakonec stihl vytáhnout nad břevno. Ani Příbram se nechtěla nechat zahanbit. Po půlhodině hry pálil jen kousek nad bránu Alvir. Příliš vysoko střílel i ve 35. minutě Zeman a dvě minuty poté musel Fendrich vyrazit hlavičku Šimka po rohovém kopu. Těsně před odchodem do kabin se sympatickým, leč nepřesným pokusem prezentoval Nový.

Ani po přestávce se diváci U Litavky nenudili. Čtyři minuty po změně stran scházelo Helebrandovi jen málo k tomu, aby dopravil centr z pravé strany do sítě. Pět minut poté odcentroval Polidar na Škodu, jenž hlavou těsně minul zařízení. Šance se nadále přelévaly z jedné strany na druhou, v 66. minutě se střelou do připraveného Kočího prezentoval Dedić. Naopak na domácí straně vypálil za další čtyři minuty z přímého kopu Nový a Fendrich se musel pořádně činit, aby zabránil gólu. Hned poté se gólman Opavy zase vyznamenal proti Kodrovi.

V 84. minutě vyprodukoval další nepříjemnou, ale nepřesnou ránu Škoda. Šest minut poté promarnil další šanci Kodr, jenž po rohovém kopu zase ztroskotal na Fendrichovi. V nastavené mohli výhru na svou stranu urvat Slezané, jenže Kočí gólovou hlavičku vytáhl nad břevno. Ani jeden s týmu tak nebral tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
patrikhm

Jasná dvojka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele