základní část, 7. kolo
24.08.2019 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Nečekaný výprask. Příbram nedala Jablonci šanci

Dominance Příbrami, či zoufalství Jablonce. Od každého trochu, každopádně jisté je, že Příbram po jednoznačné partii deklasovala Severočechy 4:0. Domácí tak zůstávají na svém hřišti neporažení, hosté naopak venku bez výhry a pravděpodobně neudrží druhé místo v tabulce.

V sestavě domácích se místo levého beka Antwiho objevil Cmiljanović, jinak nastoupili svěřenci kouče Nádvorníka beze změn. Do základní jedenáctky Severočechů se vrátil uzdravený stoper Břečka, což byla od trenéra Rady taktéž jediná rošáda.

Příbram měla do zápasu přímo raketový vstup. Soldát si naskočil na rohový kop od Rezka a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Hned minutu poté musel brankář Hrubý vyrazit střelu Polidara a po dalším rohu jen těsně minul Alvir. Hosté byli pod obrovským tlakem, v sedmé minutě se opět činil Hrubý, jenž vyrazil nebezpečný pokus Alvira. Také o dvě minuty později dostal strážce jablonecké svatyně práci, tentokrát jej zaměstnal Zeman.

Zasloužený druhý zásah Středočechů přišel po půlhodině hry. Zemanovu střelu z přímého kopu vyrazil Hrubý pouze před sebe, kde se z dorážky nemýlil Škoda. Své zaváhání odčinil Hrubý ve 36. minutě, kdy vychytal Rezka. O dvě minuty později již nedosáhl na pokus Škody, balón ale těsně minul horní roh brány. Ve stejných místech skončila i rána Zemana těsně před přestávkou. Jablonec byl po půli zralý na ručník a mohl spoléhat pouze na kouzlo Csaplárovy pasti.

To však nefungovalo. Hosté sice po změně stran začali aktivně, jenže nechávali otevřené dveře v obraně. Jednu takovou díru chtěl v 55. minutě využít Alvir, pálil však těsně vedle. Za minutu na druhé straně rozvlnil Sýkora síť, radost z gólu mu ale zkazil asistent rozhodčího, jenž signalizoval ofsajd. Po hodině hry předvedl zajímavé sólo Alvir, jenže střelou našel pouze připraveného Hrubého.

Třetí branky se domácí dočkali v 70. minutě. Rezek si počkal na ideální odskok míče a těsně před šestnáctkou jej parádně napálil do sítě. Hrubý se jen ohlédl. Čtyři minuty poté si balón ke střele srovnal Škoda a trefil se podobně hezky jako Rezek - 4:0. Až v 77. minutě si gólman Příbrami Boháč připsal první zákrok, když si poradil se střelou Kratochvíla. Naprosto dominantní výkon vynesl Středočechům jasné vítězství, naopak hosté si od svého kouče v kabině jistě vyslechli důrazný projev.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
ondrasch77

0:4

Reagovat
ondrasch77

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele