základní část, 5. kolo
10.08.2019 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Příbram doma nadále válí, udolala i Budějovice

Příbramští fotbalisté získali v uplynulých pěti kolech sedm bodů a všechny na domácí půdě. Poslední tři proti nováčkovi a možném konkurentovi v boji o záchranu, Českým Budějovicím. Vítězství svými trefami zařídili Alvir a Škoda.

Právě Marko Alvir byl na začátku utkání nejviditelnějším hráčem. Nejprve svou dalekonosnou ranou pořádně vystrašil Staňka, aby jej minutu na to z bezprostřední blízkosti překonal a poslal Středočechy do vedení. Brzy střílel i potřetí, to jej však gólman stejně jako Škodu vychytal.

Budějovičtí se osmělili ve čtvrtině utkání, Schranzova hlavička však skončila jen nad bránou. Na druhé straně nadvakrát selhal v tutové šanci aktivně hrající Alvir. Nebezpečný byl i Škoda, jehož pokus Staněk vylapil.

Jenže v pětatřicáté minutě předvedl velký kiks, když nedokázal udržet v rukavicích Polidarovu střelu zleva a míč mu vypadl přímo na kopačky číhajícího Michala Škody. Ten už se z bezprostřední blízkosti nemýlil a vsítil již třetí branku v sezóně.

Po pauze se obraz hry trochu otočil a Jihočeši se hnali za vyrovnáním. Blízko snížení byl Mršić, jehož střela neletěla daleko od šibenice. V obrovské příležitosti se zjevil po sedmdesáti minutách Schranz, výtečným zákrokem však gólu zamezil Boháč.

Stejně vyzněl souboj téhle dvojice i v závěrečných minutách, na opačném konci hřiště zase Zeman po zdařené kličce vystřelil těsně nad břevno. Příbram se tak minimálně do zítra dostala do elitní šestky zaručující účast ve skupině o titul, Budějovice jsou dvanácté.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

Tohle může dopadnout jakkoliv...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele