základní část, 20. kolo
14.12.2019 14:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Slovácko smetlo poslední Příbram a drží se v boji o poháry

Slovácko předvedlo v Příbrami ukázkový "Blitzkrieg" a po skvělém vstupu do ligového klání drtivě zvítězilo. Moravané tak  přehledem potvrdili výhru nad Plzní a znovu se dotáhli k celkům bojujícím o pohárové příčky. Domácí zakončili podzim hrůzostrašnou sérií třinácti utkání bez výhry a spolu s Karvinou zaslouženě přezimují na posledním místě v tabulce.

Místo vykartovaného Šimka se do středu domácí obrany postavil Nový, vedle něj pak operoval levý bek Cmiljanović, který uvolnil místo v záloze pro Zemana. Hostům kvůli trestu za žluté karty chyběli hned dva hráči, konkrétně Divíšek a Petržela. Místo prvně jmenovaného se na kraji obrany objevil Juroška, v záloze pak došlo k většímu průvanu, neboť šanci dostali Kalabiška, Sadílek i Helebrand.

A právě jedna z nových tváří v základní jedenáctce Slovácka otevřela již po dvou minutách hry střelecký účet zápasu. Zmíněným šťastlivcem byl Sadílek, který vzal míč poté, co Zajíc ztlumil pas od Hofmanna, a střelou po zemi překonal gólmana Příbrami Kočího. Za dalších pět minut propadl centr Reinberka k Juroškovi, který pohotovým volejem zvýšil vedení Moravanů na 2:0. Skvělý vstup hostů do duelu potvrdil v šestnácté minutě Havlík, jenž po faulu Kodra na Hofmanna bezpečně proměnil nařízenou penaltu - 0:3.

Kouč Středočechů Nádvorník zareagoval na katastrofický vývoj utkání dvěma střídáními, ani ty ale nezměnila obrázek hry. Až osm minut po změně stran oslovil Škoda Voltra, toho však zblízka vychytal brankář Slovácka Trmal. Navíc hned za dvě minuty přidali Moravané čtvrtý gól. Zcela volný Kalabiška vrátil sražený Hofmannův centr do ohně, kde se do balónu přesně položil Zajíc. V 59. minutě se ovšem domácí přece jen dočkali přesného zásahu. Míč se po standardní situaci od Rezka odrazil k Petrákovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě.

Krátce po Petrákovi překonal Trmala také Škoda, jenže jeho zásah kvůli ofsajdu neplatil. V 72. minutě chtěl svůj druhý gól v zápase přidat také Zajíc, na Kočího si však tentokrát nepřišel. Příbram se ve druhém poločase herně zvedla, což potvrdil střídající Stuparević, jenž šest minut po Zajícově šanci těsně minul horní roh Trmalovy svatyně. Na dramatickou zápletku se už ale Středočeši nezmohli.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
kecipep

Pokud se do toho nevloží Lerch, měli bychom vyhrát.

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele