základní část, 19. kolo
07.12.2019 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovácko podruhé v sezóně vyzrálo na Plzeň. Rozhodl střídající Hellebrand

Slovácko zastavilo sérii nezdarů a v domácím prostředí si poradilo s Plzní. Moravané zvítězili po čtyřech zápasech a zůstávají ve středu tabulky. Viktoria sice zůstává druhá, avšak nepodařilo se jí alespoň částečně stáhnout náskok vedoucí Slavie, naopak se musí dívat na záda.

V sestavě domácích se místo Hellebranda objevil v záloze Dvořák, zraněného Šašinku zase v útoku nahradil uzdravený Zajíc. Na straně hostů došlo k jediné změně, když místo Procházky nastoupil ve středu pole Hořava.

Aktivní vstup Moravanů do zápasu naznačil již Dvořákův volej ze druhé minuty, které ještě brankář Plzně Hruška bez problémů kryl, za další tři minuty už ale strážce hostující svatyně kapituloval. Reinberk měl na pravé straně moře prostoru, snadno obalamutil nedůrazně bránícího Hlouška a povedenou střelou ke vzdálenější tyči poslal Slovácko do vedení. V 16. minutě měl druhý gól domácích na noze Daníček, ale po kolmici od Dvořáka střílel těsně vedle tyče.

Hráči Viktorie byli nadále bohorovní a nechávali soupeře tvořit hru. Ve 30. minutě přenesl Divíšek hru napravo, kde si Petržela udělal přes Kovaříka prostor ke střele, avšak vyprášil jen Hruškovy rukavice. Těsně před přestávkou ale Západočeši zničehonic vyrovnala. Kopic hledal centrem ve vápně Krmenčíka, jenž se ocitl v souboji s Reinberkem, a nakonec právě od obránce Moravanů se balón odrazil do brány, kterou hájil gólman Trmal.

Sedm minut po změně stran prověřil Hrušku z otočky Sadílek, jenž na začátku druhé půle střídal za zraněného Daníčka, avšak Hruška si s jeho pokusem nadvakrát poradil. Krátce poté měl dvě slibné šance Zajíc, poprvé ale netrefil míč ideálně a následně jeho zakončení zablokoval jeden z bránících hráčů Plzně. Za hosty si v 66. minutě snažil penaltu vymodlit Čermák, avšak sudí Franěk a jeho asistent u videa tento názor nesdíleli.

V 70. minutě chtěl svůj zářez z první půle zopakovat Reinberk, jenže tentokrát pálil pouze na tribunu. Třináct minut poté už ale stadion v Uherském Hradišti vybuchl nadšením. Sadílek předložil míč střídajícímu Hellebrandovi, který svým premiérovým zásahem v nejvyšší soutěži rozhodl o výhře Slovácka. Viktoria chtěla v závěrečných minutách vyrovnat, avšak Janoškův tečovaný pokus skončil vedle tyče, Beauguel našel pouze Trmalovy rukavice a v nastaveném čase si gólman domácích poradil i s nebezpečným zakončením Hejdy.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
kecipep

Těžko tipovat, vše bude záležet na tom, zda nastoupí Zajíc

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

1:4......Krmi 2,kovárna,hloušek...….

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele