základní část, 30. kolo
14.06.2020 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sparta dobyla Slovácko a je třetí

Pražská Sparta zvládla venkovní duel se Slováckem a po výhře 2:0 se díky prohře Jablonce posunula na třetí příčku. Sparťané sice v prvním poločase nehráli moc přesvědčivě, střídání po přestávce ale hru oživila. Trefili se Andreas Vindheim a Guelor Kanga, který se tak stal se dvanácti brankami nejlepším střelcem soutěže po základní části.

Už ve čtvrté minutě přišla první nadějná šance Slovácka. Obrana Sparty si myslela, že Zajíc je v ofsajdu, domácí forvard postupoval zleva na branku Sparty, v pokutovém území se snažil obejít Costu, nakonec kolem něj vystřelil, Heča balon vyrazil před sebe a hosté situaci nakonec ustáli.

I o chvíli později domácí celek favorita pozlobil. Kalabiška přelstil trojici hráčů Sparty před pokutovým územím a uvolnil Dvořáka, který krásně našel ve vápně osamoceného Sadílka, který ve velmi dobré šanci branku Sparty netrefil, jeho pokus šel necelý metr vedle pravé tyče.

Sparta se poprvé ozvala až na konci prvního poločasu. Karabec poslal míč do šestnáctky Frýdkovi, který hledal na zadní tyči Drchala, ten byl u ní o kousek později a balon nezasáhl.

Po pauze jako by přišla na hřiště jiná Sparta. Po rohovém kopu hlavičkoval Costa, balon ale netrefil, ten se dostal ke Štětinovi, jenž střílel, balon za brankovou čáru zabránil u tyče obranným zákrokem Michal Kadlec.

Hosté měli územní převahu, ale Slovácko hrozilo rychlými brejky. Po centru z levé strany se dostal k míči Zajíc, který z první se snažil míč přihrát, ten se k němu po zásahu obránce Sparty podruhé dostal a našel zcela volného Jana Navrátila, který z rohu malého vápna přestřelil branku Sparty.

V 65. minutě Pražané poprvé udeřili. Nejprve byl centr z pravé strany, který byl přetažený, Karlsson si jej vzal a vystřelil míč na protější tyč, jeho střelu ještě tečoval na hraně ofsajdu Andreas Vindheim. Sudí Franěk ještě situaci konzultoval s videorozhodčím, který posvětil branku pražského celku.

Po čtvrt hodině Sparta využila chyby domácích. Zajíc nechtěně přihrál do brejku Sparty. Vindheim posunul míč do vápna Tettehovi, který se snažil obehrát Daníčka, nakonec vystřelil, balon se odrazil od Daníčka přímo ke Gueloru Kangovu, který doklepl míč do prázdné branky.

Sparta už Slovácko do žádné větší příležitosti nepustila a odvezla si tři body do Prahy.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
kecipep

2:0

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
berliner

Sparta neprohraje,tip 0:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
boryland

2:1.........

Reagovat
podnebný

Slovácko má mimo hru Trmala, Petrželu a Zahustela, což je pro ně větší oslabení než u Sparty, kde odpočívají Heča, Sáček, Hancko, Frýdek, Dočkal, Krejčí a Tetteh, dosud nehraje Drchal a zranění jsou Lischka, Grajciar a Panák. Tip: 1:3.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele