základní část, 23. kolo
01.03.2020 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Slavia prohrála i na Slovácku a její náskok na čele se zase ztenčil

Slavia ani ve druhém jarním klání na hřišti soupeře neskórovala a opět svému protivníkovi podlehla. Tentokrát se tak stalo na půdě Slovácka, které slaví cennou výhru 2:0. Moravané odčinili slabé výkony z předešlých zápasu a zase se vyhoupli do skupiny o titul. Sešívaní zůstávají na vedoucí pozici v tabulce, avšak jejich komfortní náskok na druhou Plzeň se opět ztenčil, tentokrát na rozdíl deseti bodů.

Domácí se do vedení dostali poměrně brzy díky trefě Milana Petržely. Hosté následně v podstatě po celý zbytek zápasu beznadějně bušili do obrany soupeře, aby v samém závěru ještě jednou inkasovali.

V sestavě Slovácka došlo po remíze v Mladé Boleslavi ke dvěma změnám. Reinberk na pravém kraji obrany nahradil Jurošku a Kliment v útoku uvolnil místo pro Zajíce. I hosté upravili základní jedenáctku na dvou místech. Místo kapitána Bořila dostal příležitost levý bek Holeš a po vypršení karetního trestu se poprvé v záloze sešívaných ukázal Oscar, jemuž prostor vyklidil absentující Ševčík.

Pražané ohrozili brankáře Moravanů Trmala hned při prvním vlastním útoku, kdy Coufal střílel těsně vedle brány. Po úvodní dominanci Slavie se hra vyrovnala a ve třinácté minutě se dostali také na domácí, avšak Sadílek pálil z přímého kopu nad břevno. Za dalších deset minut vyslal na druhé straně propagační pokus Stanciu, s nímž si Trmal snadno poradil.

Minutu nato už viděli diváci v Uherském Hradišti branku. Navrátil si nalevo zaběhl za obranu hostů, před bránou našel Zajíce, jehož ještě gólman sešívaných Kolář vychytal, následně ale nedosáhl na míč před Sadílkem, který posunul na Petrželu a ten z dorážky dostal Slovácko do vedení. O deset minut později mohlo být srovnáno. Stanciu svou střelou nachytali Trmala, jenž projektil soupeře nečekaně propustil za svá záda, jenže míč směřující do sítě odkopl na poslední chvíli Divíšek. Ve 42. minutě to byl znovu Stanciu, kdo zkoušel štěstí, Trmal tentokrát ukryl jeho pokus k tyči do rukavic.

I první akci Slavie po změně stran rozehrál Stanciu, jenž v 50. minutě z volného kopu našel hlavu střídajícího Tecla, který na zadní tyči mířil těsně vedle svatyně Moravanů. Šest minut nato měl velkou šanci také druhý střídající hráč hostů Masopust, jehož hlavičku vykopl před brankovou čarou Masopust. Za další čtyři minuty mířil po rohovém kopu Stanciua vedle brány hlavičkující Olayinka. V 68. minutě to po nějaké době zkusil sám Stanciu. Trmal jeho ránu vyrazil a po následném kopu od rohového praporku nadvakrát zkrotil další hlavičku Olayinky.

Tlak Pražanů nadále pokračoval, jenže Masopust i Stanciu pálili v následujících minutách nad břevno. Naopak v 86. minutě mohl náskok domácích navýšit Zahustel, ale po centru Sadílka jej znamenitě vychytal Kolář. O tři minuty později si ale Zahustel vše vynahradil. Tentokrát si naskočil na pas od Šimka a i přes enormní snahu Koláře procpal balón do sítě a uzavřel skóre na konečných 2:0.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kecipep

2:0

Reagovat
delfin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerry015

To byl objektivní tip, nebo zbožné přání?

Reagovat
kecipep

půl na půl Ale spíše to přání, vzhledem k našemu hernímu projevu v prvních dvou jarních zápasech.

Reagovat
Jerry015

Nebylo to tak hrozné. S Baníkem i Bolkou vyrovnaná utkání a to jsou mančafty s první šestky.

Reagovat
Losinho

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aukce podepsaného dresu všemi Slávisty, celá částka půjde na charitu

https://aukro.cz/podepsany-fotbalovy-dres-sk-slavia-praha-ze-zapasu-s-fc-barcelona-6963147541

Reagovat
boryland

1:1.....................

Reagovat
FC Parma

1:0

Reagovat
Jerry015

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele