základní část, 14. kolo
26.10.2019 14:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Slovácko absence nerozhodily, doma smetlo Opavu a je páté

Slovácko i s několika absencemi hravě smetlo Opavu a nepřestává udivovat. Domácí po čtyřgólové kanonádě poskočili na skvělé páté místo v tabulce. To Slezané se topí ve stále hustším bahně a zůstávají poslední.

Pokud to není vyloženě nutné, vyhýbá se kouč Moravanů Svědík zásahům do sestavy. Tentokrát však kvůli karetním trestům postrádal obránce Kadlece s Divíškem a záložníka Daníčka. Jmenované hráče pak dle očekávání nahradili stoper Krejčí, levý bek Šimko a středopolař Sadílek.

Také hostům scházel jeden hráč kvůli disciplinárnímu potrestání za žluté karty, konkrétně pravý obránce Hrabina. Místo něj dostal šanci Sus, před kterým se na pravém kraji zálohy objevil další novic Mondek. V útoku se pak o branky měl místo Dediče starat Juřena.

Místo trápících se hostů však jako první udeřilo Slovácko. Centr Reinberka z desáté minuty propadl na levou stranu k nové tváři na hřišti Šimkovi, jehož tečovaná střela propadla až za bezmocného brankáře Fendricha - 1:0. Za Opavu chtěl pět minut poté odpovědět Zavadil, avšak ze standardní situace se mi gólmana Trmala překvapit nepodařilo. Strážce domácí svatyně si poradil i ve 24. minutě s pokusem Schaffartzika.

Po několika náznacích na obou stranách měl SFC velkou šanci k vyrovnání v poslední minutě první půle. Veterán Zavadil opět prokázal, jak výbornou má kopací techniku, když centrem našel hlavu Žídka, která skončila na vzdálenější tyči.

Dvě minuty po změně stran mohl náskok Slovácka navýšit Šašinka, ale toho vychytal Fendrich. Šest minut poté se už kmenový hráč Baníku Ostrava prosadil. Rohový kop Sadílka doputoval až k Šašinkovi, který poněkud ušmudlaně, ale přece jen dopravil míč za brankovou čáru. O čtyři minuty poté mohl skórovat také domácí stoper Hofmann, nabídkou od Havlíka však pohrdl a hlavičkoval těsně vedle.

O tři góly tak Moravané vedli až v 64. minutě. Další míč výborně hrajícího Sadílka neodvrátili hráči Opavy do bezpečí, načež střídající Kalabiška doklepl balón do brány. V 73. minutě vznikl závar v šestnáctce Slovácka, když Trmal nezkrotil neposedný míč, hosté ale zmatků nevyužili. Střelecký účet zápasu uzavřel v 87. minutě Zajíc, jemuž na branku namazal Kalabiška po vlastní povedené akci.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:0, bez Kadlece a Daníčka to bude velmi těžké, ale 3 body zůstanou v Hradišti.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Zdechlina

Bude to boj, ale dávám 2:0 . Poďme Morava!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele