základní část, 2. kolo
20.07.2019 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Po skalpu Sparty vystřízlivění. Slovácko neuspělo proti Českým Budějovicím

Před týdnem Slovácko nečekaně vyloupilo pražskou Letnou, tenhle výsledek ale ve svém prvním domácím zápase sezóny proti Českým Budějovicím nepotvrdilo. V koncovce se mu nedařilo tak dobře jako proti Spartě, jeho soupeř naopak zásluhou Lukáše Provoda a Iva Táborského skóroval hned dvakrát a spravil si tak chuť po porážce s Opavou.

Jihočeši nebyli v utkání o tolik lepším týmem, dokonce vyprodukovali i dvakrát menší počet střel na branku, přesto Slovácko k žádnému gólu nepustili. Pochopitelně jim hodně nahrála do karet poměrně brzká trefa Provoda z 18. minuty. Čolič na pravé straně zasekl míč, poslal centr do pokutového území, odkud jeho důrazný spoluhráč hlavou zacílil.

Moravané se k nějaké vyloženější šanci v prvním poločase neprosadili, naopak mohli ještě inkasovat těsně před přestávkou, a zase přitom zahrozil Provod. Javorek vyslal zprava pas do šestnáctky, který propadl až na zadní tyčku, odtud ovšem následný pokus zamířil jen do boční sítě. Ve druhém dějství se sice domácí zlepšili, odměny se však nedočkali.

V 50. minutě se snažil vyrovnávat Dvořák, avšak svoje mířidla neseřídil správně, po standardce z 57. minuty se k odraženému balónu dostal Navrátil, avšak ani on nezakončil nejlépe a zamířil jen nad břevno. Čím více se blížil konec utkání, tím více se České Budějovice soustředily na bránění těsného náskoku. A dařilo se jim to dobře.

Osm minut před koncem zahodil další šanci Havlík. Sice z přímého kopu obstřelil zeď, míč ale znovu nesměřoval mezi tři tyče. Na druhé straně naopak o pár chvil později hosté definitivně rozhodli o svém prvenství. Ve vápně odvedl penzum práce Provod, jenž se štěstím prostrčil přihrávku na Táborského, a ten z blízkosti snadno překonal gólmana Trmala.

Autor: Patrik Sandev / fcslovacko.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

Kdy jindy potvrdit historickou výhru na Spartě.

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele