základní část, 21. kolo
15.02.2020 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kozel napoprvé za jedna, s Baníkem vydřel výhru na Slovácku

Premiéra trenéra Luboše Kozla na lavičce ostravského Baníku vyšla na jedničku. Jeho svěřenci totiž v bojovném klání na hřišti Slovácka vyválčili díky jediné brance Jakuba Pokorného těsnou výhru. Hosté se tak hned zkraje jara prokousali do skupiny o titul právě na úkor sobotního protivníka.

Kouč domácích Svědík nenasadil do utkání od úvodní minuty žádnou ze zimních posil. To lodivod Slezanů Kozel dal prostor Potočnému, jenž v lednu dorazil z Liberce. Navrch musel nový muž na lavičce Baníku kvůli četným absencím řešit více starostí se složením základní jedenáctky. Proto dostal ve středu obrany šanci Procházka, na kraji obrany se objevil jindy stoper Pokorný a zálohu vyztužil Holzer mladíkem Kaločem.

Úvod zápasu sice patřil Slovácku, ale s první zajímavou akcí přišli hosté. De Azevedo ve třinácté minutě nápaditě zakombinoval na pravé straně hřiště s Fillem, jenže výsledná střela mu vůbec nesedla a nebylo divu, že balón letěl do zámezí. Moravané odpověděli velkou šancí za pět minut. Petržela hledal před bránou Dvořáka, tomu však výsledné zakončení podobně jako De Azevedovi na druhé straně nevyšlo podle představ.

Další zajímavý okamžik přišel až v 37. minutě, kdy se Holzer šikovně uvolnil na levém kraji, ale poté střílel mimo tři tyče domácí svatyně. Veškerá nuda prvního poločasu byla zapomenuta sedm minut po změně stran, kdy šli Slezané do vedení. Na centr Hrubého si zády k bráně naskočil Pokorný, jenž v souboji vyzrál nad Dvořákem a jeho padáček zapadl k tyči. Brankář Slovácka Trmal se natahoval marně.

Moravané věděli, že pokud chtějí něco s výsledkem udělat, musí se začít tlačit do útoku. Jenže Reinberk v 65. minutě pálil nad bránu a Navrátil o pět minut později zase střílel o kus vedle tyče. Deset minut před koncem měl obrovskou příležitost na navýšení vedení Baníku De Azevedo, proti jehož zakončení hlavou famózně zasáhl Trmal. Gólman domácích zachránil svůj celek i za dalších pět minut, kdy vychytal Potočného hlavičku. Slovácko už se v závěru na větší odpor nezmohlo a tři body tedy putovaly do Ostravy.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
kecipep

4:1

Reagovat
FC Parma

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

za 1:1 bych byl rád

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Spejbl

3:1

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele