základní část, 17. kolo
02.12.2018 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 2:0

Viktoria Plzeň, zejména díky výkonu v prvním poločase, porazila Sigmu Olomouc 2:0. Skóre otevřel odchovanec Sigmy Tomáš Chorý, druhou branku těsně před přestávkou přidal smolným zákrokem Martin Sladký.

Domácí tahali od začátku zápasu za delší konec, první dvě zakončení Hrošovského však naději na úspěch neměla. Ve 13. minutě prověřil Buchtu střelou z hranice vápna Chorý. O pár minut později se v dobré pozici objevil Petržela, ten zakončoval netypicky hlavou a potvrdil, že to není jeho nejsilnější stránka, když trefil pouze brankáře hostí. Ve 23. minutě Petržela získal míč po špatné rozehrávce Sigmy a přesnou přihrávkou vyzval ke skórování Chorého, jenž nabízenou možností nepohrdl.

Olomouc začala po obdržené brance vyrovnávat hru, a hlavně si vytvářet šance. Houska nejdříve pálil vysoko nad a ve 33. minutě měl po centru Falty velkou příležitost k vyrovnání Dvořák, ten však ztroskotal na Hruškovi. V závěru prvního poločasu se Plzni podařilo navýšit vedení, když Chorý nejdříve vyhrál důležitý souboj a vyslal do úniku Čermáka, který ještě hledal Chorého, přihrávku se sice povedlo vystihnout Sladkému, jenomže míč srazil do vlastní sítě.

V 52. minutě mohl vrátit hosty zpět do zápasu Nešpor, ten ale po centru Zahradníčka nedokázal poslat míč na branku. Po hodině hry domácí obrana srazila nebezpečnou střelu Sladkého těsně vedle levé tyče Hruškovy svatyně. Brankář Plzně, nemusel zasahovat ani proti dalekonosné střele Jemelky. Počáteční převaha Sigmy postupně slábla a zápas ztrácel na intenzitě. Nic na skóre nezměnily ani poslední minuty utkání, i když hráči Olomouce poslali do plzeňského vápna několik nebezpečných centrů.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (5)

Přidat komentář
ondrasch77

1:0 / 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Messi the Genius"10"

Ta Sigma fakt uz nic neumi

Reagovat
smazaný uživatel

daj si zase rocek v druhy lize na sehrani

Reagovat
adam77

Návštěva teda nic moc na Plzeň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele