základní část, 8. kolo
15.09.2018 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - SFC Opava 1:0

Viktoria Plzeň udolala Opavu brankou až v závěru zápasu. O tu se postaral z pokutového kopu Patrik Hrošovský, když se proti pravidlům provinil Zapalač.

První zakončení v zápase si připsal Kuzmanović, ten z otočky našel pouze Kozáčikovy rukavice. Za domácí jako první zahrozil Pernica, jeho rána ale byla nepřesná. V 15. minutě přestřelil z nadějné pozice aktivní Kuzmanović. O deset minut později se po centru Zavadila dostal k hlavičce opět Kuzmanović tentokrát jeho pokus zastavil výborně postavený Kozáčik.

Na druhé straně Hrošovský vyslal do úniku Ekpaie, ten ovšem hostující svatyni minul. Ve 29. minutě se ke střele ze standardky napřáhl Kopic, proti němu ale zakročil Šrom. Ten si poradil i se zakončením Čermáka. Pár minut před koncem první půle se v obrovské šanci zjevil Krmenčík, jenž však trestuhodně přestřelil. V úplném závěru úvodní čtyřicetiminutovky hlavičkoval mimo Hejda.

Druhý poločas byl ve znamení dobývání opavské branky. Domácí se ale velmi dlouho nedokázali probít přes obranný val hostí, a kromě nepřesné střely Čermáka příliš nehrozili. Pořádný tlak Západočechů přišel až v posledních dvaceti minutách. V 73. minutě se Plzeň radovala z branky, radost to však byla předčasná, protože sudí Berka gól neuznal.

Deset minut před koncem dokázala opavská obrana zablokovat nebezpečné střely Koláře i Hrošovského. Rozhodující moment zápasu přišel až o chvíli později, to ve vápně zahrál rukou Zapalač a sudí Berka po konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Míč si vzal kapitán Hrošovský, jenž umístěnou ranou nedal Šromovi šanci. Hosté už odpovědět nedokázali a odjeli tak z Plzně s prázdnou.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
Omanomet

2:0 Krmenčík, Kopic

Reagovat
smazaný uživatel

ta Plzen uz je odporna s tema vyhrama 1:0

s takovou to bude pekna ostuda v LM

Reagovat
Robík

Asi budu zvracet.Už se nemohu dočkat jak se Plzen předvede v LM.Tam jim nikdo vymyšlené penalty pískat nebude .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele