základní část, 11. kolo
07.10.2018 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Zase o jednu branku. Výhru Plzně proti Teplicím vystřelil Čermák

Zdá se, že jinak než o jednu branku Plzeň vítězit neumí. Proti Teplicím sice měla řadu gólových příležitosti, nakonec se však ujala jen akce z 60. minuty, kterou v branku proměnil Čermák. Domácí v zápase dvakrát nastřelili tyč, jednou dokonce z pokutového kopu.

Do brány Viktorie se poprvé v sezóně postavil gólman Hruška. Beze změny nezůstala oproti utkání v Lize mistrů s římských AS ani záložní řada, kde se nově objevili Ekpai s Čermákem. Do změn se pustil také trenér hostů Hejkal. V defenzivní řadě dostal šanci Čmovš, zálohu chtěl oživit Hyčka a branku soupeře mělo ohrožovat především útočné duo Jindráček a Žitný.

A právě jeden z nových mužů v sestavě Teplic Jindráček se dostal po třech minutách hry do prvního zakončení, leč nepřesného. Pomalejší rozjezd Plzně narušil až ve 20. minutě Hrošovský, proti jehož ráně z dálky musel zasáhnout brankář Diviš. Za minutu Čermák vysunul Ekpaie, který ještě prodloužil na Krmenčíka, jehož střela z otočky skončila těsně vedle tyče. Ve 28. minutě si na Hořavův centr naskočil Hubník a tečovaná hlavička nakonec těsně přeletěla břevno.

V aktivitě domácích pokračoval minutu po Hubníkově šanci Limberský, jenž však dalekonosným pokusem trefil pouze reklamní panel vedle Divišovy svatyně. Za dalších osm minut nacentroval Čermák na Řezníka, jehož střela hlavou taktéž letěla mimo tři tyče. Dvě minuty před přestávkou se Řezník přeměnil do role nahrávače a po jeho pobídce se k další hlavičce dostal Krmenčík, jenže dopadl podobně jako jeho spoluhráči předtím.

Viktoria si další šance vypracovávala též v druhém poločase. Sedm minut po změně stran zakončil Ekpai protiútok přízemní střelou jak jinak než vedle. V 60. minutě se však Plzeň přece jen dočkala gólu. Čermák uvolnil Krmenčíka, jenž si ze strany navedl míč do pokutového území, kde patičkou vrátil balón Čermákovi, který se štěstím překonal Diviše. Tři minuty na to byl blízko další brance Řeznik, jenže po centru Hrošovského těsně minul.

V 67. minutě prostrčil míč střídající Petržela na Krmenčíka, jenž si udělal prostor ke střele levou nohou, rána mu však vůbec nesedla. Další šanci domácích zahodil za dalších deset minut Hrošovský, který střílel vedle po akci aktivního Krmenčíka. V 80. minutě se musel činit Diviš, když vykopl pokus dalšího střídajícího hráče Kovaříka. Stejný muž dvě minuty poté našel hlavu Krmenčíka, který však neprolomil svou střeleckou smůlu, jelikož nastřelil tyč.

V 83. minutě zahrál hostující Kučera ve vlastním pokutovém území rukou, jenže následný pokutový kop neproměnil Hořava, když trefil tyč podobně jako Krmenčík před ním. Tři minuty před koncem se po době temna ukázaly též Teplice. Vaněčkovu akci po levé straně zakončil Hora, avšak do té doby příliš nezaměstnaný Hruška si připsal důležitý zákrok a pojistil Plzni zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
ondrasch77

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele