základní část, 23. kolo
02.03.2019 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Plzeň udolala Jablonec, jediný gól vstřelil Procházka

Obhájce titulu z Plzně porazil nejtěsnějším výsledkem Jablonec a minimálně na čtyřiadvacet hodin se dotáhl na vedoucí Slavii. Domácím stačila k vítězství jediná branka záložníka Procházky z prvního poločasu.

Do sestavy Viktorie se po karetním trestu vrátil kapitán Hubník. Kvůli kartám chyběl útočník Chorý, místo něj se tak na hrot postavil Beauguel. Hostům nadále chyběl zraněný křídelník Jovović, a tak nastoupili ve stejném složení jako před týdnem v Mladé Boleslavi.

Domácí dle očekávání drželi od začátku míč na svých kopačkách. V úvodu vracel Havel centr z levé strany nebezpečně před bránu, kde ale nenašel žádného spoluhráče. Po dvaceti minutách hry podnikli Západočeši útok po pravé straně, odražený centr sebral Procházka a skákavou střelou překonal brankáře Hrubého - 1:0.

Jablonec se po inkasovaném gólu probral a začal se drát dopředu. Ve 33. minutě poslal z levé strany balón vzduchem Kubista a Doležal hlavičkoval do tyče. Za Plzeň se dvě minuty před přestávkou ukázal Hrošovský, který po odraženém rohovém kopu vypálil těsně vedle Hrubého svatyně. Krátce po změně stran odstrčil Doležal důrazně od míče Doležala, avšak ve spolupráci s Trávníkem nedokázal potrestat chybnou rozehrávku domácích.

Severočeši usilovali ve druhém poločase o vyrovnání a nepouštěli Viktorii k balónu. Po hodině hry přeci jen trochu otupil tlak hostů Hrošovský, jenž svým dalším střeleckým pokusem našel rukavice Hrubého. V 67. minutě již byl v akci zase Hruška, který na rohový kop vyrazil Vătăjelův nepříliš povedený, ale přesto nebezpečný volej. Čtvrthodinu před koncem si na strážce plzeňské svatyně nepřišel ani Považanec, jehož oblouček v tísni Hruška ukryl do rukavic.

Snaha Jablonce vydolovat alespoň bod byla v závěru křečovitá. Hosté nebyli schopni si vypracovat kloudnou příležitost. Za domácí mohl naopak ještě udeřit střídající Pačinda, ale střela pět minut před koncem mu nevyšla. Plzeň i tak v poklidu uhlídala výhru.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
John Obi Mikel

Nevěříš Jablonci?

Reagovat
ondrasch77

Že bychom porazili Plzeň u nich si moc nemyslím....

Jaro od nás zatím nic moc..., se štěstím jsme vyhráli na Sigmě (holomajzna), pak doma plichta s Opavou, kdy je necháme srovnat pět minut před koncem (taky holomajzna), v Bolce jsme zahráli super první půlku, ale nedali gól, v druhé se to srovnalo a pak si necháme dát po Hovorkově totálním kiksu góla v 93. minutě Takže moc optimismu nemám, Plzeň sice nemá Chorého a možná nebude ani Bogél, ale bod by byl dobrej...., nicméně očekávám dobrej fotbal nahoru dolů, kdy mi šance neproměníme a Plzeň jo

Reagovat
forma

Reagovat
boryland

2:1......Kovarna,Bogy..........

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (2x Ekpai z ofsajdu)

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
forma

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele