základní část, 30. kolo
27.04.2019 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Plzeň přejela Duklu a stále stíhá Slavii

Hodně jednoznačný vývoj zápasu mohli sledovat fanoušci ve Štruncových sadech, dozajista jim to ale nevadilo. Domácí Plzeň totiž nad pražskou Duklou zvítězila jednoznačně 4:0, základy položil již na začátku Procházka. Na něj navázal dvěma trefami Kopic a v závěru se prosadil ještě Hořava.

Viktoriáni nechtěli ponechat nic náhodě a už po pěti minutách se mohli poprvé radovat. Ve velké vzdálenosti od brány se dostal k míči Roman Procházka a poslal pumelici směrem k Radovi. Ta ještě byla tečována a možná právě proto byl na ní hostující gólman krátký.

Znovu Vrbovi svěřenci zahrozili až po další čtvrthodině. Kovaříkův centr na Kopice byl velmi slušný, adresát ovšem míč netrefil ideálně a ten letěl mimo prostor tří tyčí. Kopic se nachomýtl i do další příležitosti, když jeho centr propadl k Beauguelovi, jenž ale promáchl. Z pokračující akce se vyklubala šance pro Tomáše Chorého, který poslal míč jen mimo bránu.

A přece jen se Jan Kopic mohl radovat. Hrošovského pas na levé křídlo si zpracoval Kovařík a poslal centr právě na Kopice, jenž už s usměrněním míče do brány velké problémy neměl. Po dalších čtyřech minutách už v kolonce gólů u jeho jména svítila dvojka. Tentokráte k němu propadla Limberského šajtle, ani tentokrát se Jan Kopic nemýlil a skóroval. Dukla po třetí brance poprvé zahrozila, to když Holíkovu přízemní ránu vyrazil Hruška.

Blízko čtvrté trefě byli viktoriáni po přestávce. Centr zleva jako by zůstal bez zájmu bránících i útočících hráčů a proskákal podél brankové čáry. Z té následně musel vykopávat míč jeden z obránců poté, co Hrošovský překonal Radu. Plzeňští neuspěli ani po centru z levé strany, když hlavou selhal Kovařík. Podobně dopadl i Beauguel, toho zase vychytal Rada.

Další příležitosti (opět na straně domácích) přišli až v nastavení. Nejprve Kopic spálil šanci na hattrick, aby následně odcentroval na Kovaříka, jehož pokus zneškodnil skvělý Rada. Gólu se ve druhém poločase modročervení přece jen dočkali, když si Hořava narazil o Pačindu a umístěnou střelou k tyč skóroval.

Plzeň tak suverénně drží druhé místo zaručující předkolo Ligy mistrů, na lídra tabulky, pražskou Slavii, navíc ztrácí nadále jen čtyři body. Dukla je beznadějně poslední, nyní již se ztrátou devíti bodů

Autor: Martin Vejdělek / isport.cz, o2tv.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Napravi ostudnou remizu z Příbrami tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rozloučí se důstojně s první ligou. 1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
vanGomm

Dukla už má sestup prakticky jistý,takže tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
boryland

2:0...........Bogy,Hroso...........

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 z penalty po ofsajdu

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Hrošovský z penalty, Pačinda z ofsajdu, Ostojič vlastní - Hadaščok)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele