základní část, 26. kolo
31.03.2019 17:30 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Plzeň ztratila dvoubrankový náskok, přesto nakonec přemohla Bohemians

Plzeň po hodně upocené výhře zvýšila náskok na třetí Spartu a naopak snížila ztrátu na vedoucí Slavii. Hostující Bohemians sice dokázali smazat dvoubrankové manko, avšak v závěru neuhlídali Chorého a zůstávají na třináctém místě v tabulce.

Základní jedenáctku Viktorie vyztužil pravý bek Řezník, na stoperu se zase vedle stálice Hubníka objevil Brabec. Na křídla se vrátili Kopic s Kovaříkem a na hrotu operoval Beauguel. Hosté se museli vypořádat s několika absencemi a místo v sestavě našli také obránci Bederka se Schumacherem a záložníci Záviška s Jindřiškem.

Na úvodní gól se čekalo pouhých sedm minut. Centr od Limberského propadl k Řezníčkovi, jehož střílený pas uklidil Beauguel za záda bezmocného brankáře klokanů Fryštáka. Za další čtyři minuty se po zmatku v pokutovém území Bohemians dostal míč přes Hrošovského a Kopice znovu k Beaugelovi, který střelou k tyči zvýšil vedení Západočechů.

Bohemians se do zápasu mohli dostat po půlhodině hry, kdy domácí Brabec zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Nařízenou penaltou však pohrdl Jindřišek, který trestuhodně netrefil plzeňskou svatyni. Ve 38. minutě byl Beauguel blízko ke zkompletování hattricku, jenže zakončení mu na poslední chvíli znemožnila obrana Pražanů. O čtyři minuty později odvrátili hosté centr Kopice pouze k Řezníkovi, jehož v obrovské šanci vychytal Fryšták.

Třináct minut po změně stran usilovali klokani opět o vyrovnání. Po Hořavově ztrátě míče se na gólmana Hrušku řítil Reiter, svou šancí ovšem pohrdl. Za dalších pět minut již však Jindřišek prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde skóroval Hůlka - 2:1. A o dalších pět minut bylo srovnáno. Reiter po pasu od Jindřiška vrátil míč do předbrankového prostoru, kde se zjevil všudybyl Jindřišek, jenž zblízka překonal Hrušku.

Fantastický obrat mohli hosté dokonat v 79. minutě. Reiter po dalším úniku ještě našel Ljovina, jehož střelu do prázdné brány na poslední chvíli zblokoval Řezník. Otřesená Plzeň mohla zápas na svou stranu zvrátit pět minut před koncem, jenže Pačinda trefil po rohovém kopu tyč. Za další minutu ale prodloužil Kovařík dlouhý nákop do vápna na střídajícího Chorého, jenž prostřelil Fryštáka a nakonec zařídil Plzni vydřený, avšak důležitý zisk tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
boryland

3:1...……..Prochy,Kovárna,Petržel…………...

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Hořava z penalty) Hašek spustí pláč

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Kocour Klapuška

Plzeň 1:0 z penalty, které bude předcházet odvolaný gól Bohemky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele