základní část, 15. kolo
11.11.2018 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Příbram v Plzni vedla, nakonec veze domů cenný bod

Plzeň překvapivě ztratila body doma s Příbramí a připsala si zbytečnou ztrátu v boji o titul. Hosté zastavili sérii čtyř porážek v řadě. Na půdě soupeře se dokonce dostali do vedení, to však mělo jepičí život. Po přestávce se domácí obratu ve skóre nedočkali.

Kouč domácích Vrba postrádal kvůli trestu za žluté karty Limberského, kterého na levém kraji obrany zastoupil Kovařík. Ve středu defenzívy se místo odpočívajícího Hubníka objevil Pernica a na křídlech se pohybovali Ekpai s Petrželou. Hostům taktéž chyběl vykartovaný Tregler, jehož v obraně nahradil Nový. Ofenzívu zase posílili Katidis, Průcha a Rezek.

Právě jeden z nových mužů v sestavě Středočechů Průcha v sedmé minutě chyboval na vlastní polovině, načež se Petržela dostal k nebezpečnému zakončení, které proletělo těsně kolem tyče. Po úvodní aktivitě přišla pro domácí studená sprcha v 19. minutě. Rezek poslal z levé strany centr do vápna na Fantiše, kterého nepohlídal Pernica. Čisté svědomí neměl též brankář Hruška, jenž mohl míč vzduchem lapit. Místo toho poslal vstřelil Fantiš hlavou do prázdné brány první gól utkání.

Západočeši chtěli na zásah soupeře okamžitě odpovědět. Pět minut po Fantišově brance střílel z voleje po Petrželově centru Čermák, avšak gólman Příbrami Kočí střelu doprostřed brány kryl. Za dalších osm minut ale dostal Procházka dostatek času na centr do pokutového území, který na zadní tyči uklidil do sítě Petržela - 1:1. Hosté si ve 37. minutě mohl vzít vedení zpět. Rezek usiloval o další asistenci, když po jeho dalším pasu hlavičkoval Průcha zblízka těsně vedle.

Ve druhém poločase se Plzeň marně snažila odvrátit bodovou ztrátu. Deset minut po změně stran našel Ekpai hlavu Čermáka, jenž v dobré pozici hlavičkoval nad břevno Kočího svatyně. V 70. minutě poslal Hrošovský balón na malé vápno, kde číhal Chorý, jenž však z blízka nemířil mezi tři tyče.

Útočnou snahu Viktorie podpořil v závěru střídající Řezníček, který měl v 77. minutě slušnost po přihrávce od Řezníka, avšak Kočí výborně zasáhl proti střele útočníka domácích. Spolupráce skorojmenovců Řezníka a Řezníčka zafungovala též v poslední minutě základní hrací doby, jenže druhý jmenovaný po centru obránce Západočechů hlavičkoval nepřesně. V nastavení se k ráně z dálky odhodlal Hrošovský, ale Kočí spolehlivě zasáhl a potvrdil tak dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
boryland

3:1.............Chorý,Havel,Prochy..............

Reagovat
Petr325

Nj, někdy ten jeden gól nestačí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele