základní část, 13. kolo
28.10.2018 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Plzeň těsně porazila Slovácko, které zůstává na posledním místě

Plzeň přemohla Slovácko a minimálně do soboty se vyšvihla do čela ligy. Domácím se povedl především první poločas, kdy si vytvořili několik tutovek, proměnili však jen jednu z nich. Po změně stran začali hosté kousat a nebyli daleko od dělby bodů, ovšem nakonec se museli smířit s osmou porážkou v řadě.

Viktoria předvedla v úterý srdnatý boj v Lize mistrů na hřišti Realu Madrid. Kouč Vrba tak neměl důvod ke změnám v sestavě. Bránu opět kryl gólman Hruška a na pravém křídle nechyběl Havel. To Slovácko vsadilo na dosud neozkoušeného strážce svatyně. Mezi tři tyče se totiž postavil mladý Trmal. V záloze pak Machalík nahradil Janoška a Petr uvolnil místo pro Rezka.

Již ve třetí minutě se do dobré šance dostal domácí Petržela, jehož dalekonosným křižným pasem našel Procházka, ovšem Trmal si se střelou z úhlu poradil. Za další tři minuty dostal balón od Havla znovu Petržela, který tentokrát ve skluzu přestřelil bránu. V 18. minutě se ke střeleckému pokusu dostal Krmenčík a Trmal reflexivně míč vyrazil. O pět minut později prodloužil centr Hubník a Hejda se málem dostal k zakončení, ještě před ním však stihl zasáhnout obránce hostů.

Aktivní Plzeň si další velkou možnost vytvořila po půlhodině hry. Limberský poslal balón za obranu, kde do něj trkl Krmenčík a Trmal se vytáhl dalším výborným zákrokem. Za čtyři minuty již však poprvé kapituloval. Pas od rohovému praporku propadl až na hranici pokutového území, kde se do míče opřel volný Havel a přesným volejem do horního rohu poslal Viktorku do vedení. Povedený poločas trochu pokazilo domácím vynucené střídání těsně před přestávkou, kdy zraněného Hejdu nahradil Pernica.

Také Moravané zareagovali na vývoj zápasu střídáním a do druhé půle nastoupil loňský kanonýr Zajíc. A jakoby tato změna měla vliv na další minuty, neboť tlak Plzně z prvního dějství byl pryč. Slovácko se začalo dostávat do příležitostí a z jedné z nich mohl v 65. minutě vyrovnat Rezek, jenže po rychlé akci středem hřiště stihl jeho pokus zblokovat obránce soupeře. Po následném rohu sice skončil míč v síti, sudí však branku kvůli ofsajdu neuznal.

Neproměněná šance hosty mrzela dvojnásob hned o minutu později, kdy Juroška fauloval ve vlastním vápně Krmenčíka, načež rozhodčí odpískal pokutový kop pro domácí. Nařízenou penaltu s přehledem proměnil Procházka a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Hned za minutu se však gólu přeci jen dočkali i Moravané. Balón se po rohovém kopu dostal na zadní tyč ke zcela volnému Daníčkovi, který jej zblízka poslal za Hruškova záda. O drama pro závěrečné minuty tak bylo postaráno.

V 73. minutě se prosadil Zajíc, ale branka opět neplatila kvůli postavení mimo hru. Za dvě minuty našel na druhé straně Čermák hlavu Havla, který ve velké šanci minul bránu. Slovácko už si žádnou další šanci na vyrovnání nevytvořilo a zpět na Moravu se tak vrátilo z prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
boryland

3:1..............Krmy,Čermas,Hejdič............

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
kecipep

1:3 kde jinde se kurna zvednout

Reagovat
smazaný uživatel

Ve fife mozna kluci Slovacko roztrili 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smetos

Peknej šlapak Krmelec. Cirkus Plíseň a jejich klasika v plné parádě. Uz to ani nestíhám počítat, kolikrát jim zapas pomohl vyhrát rozhodčí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele