základní část, 24. kolo
09.03.2019 17:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta ve vyhroceném utkání přejela Plzeň 4:0

Málo vídaný zásah policie proběhl na Letné. Vyklidila tam totiž chvíli před koncem celý sektor hostujících fanoušků, kteří přihlíželi kruté porážce svého týmu. Plzeňské šance na titul postupně snižovali Hložek, Kanga, Sáček a Pulkrab.

První ohrožení branky měla na svědomí Viktorka. Kayamba si na hranici pokutového území posunul míč a vypálil, střela ovšem neměla patřičnou výšku a skončila jen v hledišti. Po deseti minutách už v Generali Areně vypuklo nadšení. Kanga si u pravé postranní čáry vyměnil míč s Dočkalem a poslal do vápna centr na zadní tyč, kde vyskočil nejvýše Adam Hložek a zařídil letenskému celku vedení. Navíc se jednalo o jeho premiérový ligový gól, díky němuž se stal nejmladším střelcem v historii nejvyšší soutěže.

Během následující čtvrthodiny byli Vrbovi svěřenci dvakrát poměrně blízko vyrovnání. Nejprve z dálky vyslal dělovku Chorý, avšak Nita mohl zůstat v klidu. Posléze Kovařík našel přetaženým centrem Kayambu, jenž sice z blízkosti, ovšem nevýhodného úhlu pálil mimo prostor tří tyčí.

A tak zase nastaly krušné časy pro Plzeň. Pačinda na kraji vápna nesmyslně fauloval Sáčka. Sudí odpískal pokutový kop, který potvrdil po krátké poradě s videorozhodčím. Penalty se následně ujal Guélor Kanga, jenž poslal míč na druhou stranu, než Hruška skákal, a svůj návrat do základní sestavy tak po asistenci oslavil i gólem. Před poločasem mohl ještě navýšit střelec první branky Hložek, jeho skákavou ránu však s drobnými problémy zneškodnil Hruška.

Hned po pauze mohl plzeňské šance výrazně snížit Tetteh, jenže nevyužil Procházkovy hrubky a v souboji jeden na jednoho se nechal vychytat Hruškou. Krátce na to našel Dočkal po přímém kopu ve vápně Costu, ten to však měl na dlouhou nohu a balón poslal výrazně mimo bránu. Ještě než uběhla hodina hry, přišly další šance, na každé straně jedna. Hložek nejprve zatáhl míč doprostřed a vypálil nad, poté se v asi největší příležitosti hostí objevil čerstvý Hořava, rána mu ale nesedla.

Branka tak přišla na straně Ščasného družiny. Hanousek skvěle vyřešil situaci jeden na jednoho a přihrál pod sebe na Sáčka. Ten si míč zpracoval a povedenou umístěnou placírkou na zadní tyč výrazně přiblížil své spoluhráče k vítězství. A brzy mohlo být ještě hůře, neboť Dočkal po rohovém kopu opět našel Costu, který orazítkoval tyč Hruškovy brány.

Zhruba deset minut před koncem sudí na pokyn policie utkání přerušil a poslal fotbalisty do kabin. Plzeňští fanoušci totiž stále využívali pyrotechniku, kterou házeli i mezi domácí příznivce, a údajně mělo dojít i ke zraněným jak v hostujícím kotli, tak v přilehlém sektoru.

Po deseti minutách se hráči vrátili na hrací plochu, Jan Kovařík na ní ovšem nevydržel dlouho. U postranní čáry totiž nevybíravým skluzem sestřelil Kangu a po druhé žluté kartě odešel do sprch. V samotném závěru sparťané ještě dokonali zkázu Viktorie. Dočkal dlouhým nákopem na obranu našel Karlssona, ten z ostrého úhlu překvapil Hrušku, který balón pouze vyrazil a Pulkrab doklepl do prázdné brány.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souper druhy po Jablonci ktery nas v lize opravdu proveri silne v obhajobe v titulu ale FCVP ovladne slagr 0:2 Kopic, Brabec

Reagovat
smazaný uživatel

Ty by jsi mohl věštit profesionálně

Reagovat
Beči

Reagovat
Filip236

2:1

Reagovat
vanGomm

Sparta se dostala přece jen do pohody a v ostře sledovaném zápase doma zřejmě neprohraje. Zápas je to na tipování těžký,ale viděl bych to v poměru 25-60-15.Můj tip je tedy X.

Reagovat
Hardwell

65-25-10, vidim to na nejakej trapas Plzne

Reagovat
vanGomm

Dobrý odhad!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
willdonor

4:2

Reagovat
boryland

1:2.........Kovarna,Hroso.............

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 0:3

Přání 3:3

Reagovat
John Obi Mikel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

co bych na to pověděl jen cha cha cha mám velkou radost

Reagovat
smazaný uživatel

Už si jen přát, aby nebyl Hložek zmařený talent a dál se rozvíjel

Jinak Kanga podle highlitů měl celkem slušnou motivaci zabojovat svým výkonem o místo na place...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele