o titul, 2. kolo
11.05.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta si poradila s Libercem a pojistila si třetí místo

Jistotu účasti v evropských pohárech už mají fotbalisté pražské Sparty. Dodala jim ji domácí výhra na Libercem, kterou hned v samotném úvodu zařídil Costa. Hosté zůstávají na šesté pozici a o tu pátou budou bojovat s Baníkem.

Jak již bylo zmíněno, na první branku nemuseli fanoušci na Letné čekat dlouho. V páté minutě dostali sparťané příležitost rozehrávat přímý kop, kterého se ujal Hložek. Ten napálil pouze zeď, následný pokuse Frýdka vyrazil Nguyen jen ke Costovi a ten zblízka dopravil míč za brankovou čáru.

Brzy mohlo být pro Severočechy ještě hůře v situaci, kdy Karlssonův obstřel mířil těsně vedle brány. Hosté zahrozili až po půlhodině, jenže jejich přečíslení vyvrcholilo jen v Sýkorův slabý pokus. Na druhé straně předvedl individuální akci Hašek, jehož pokus levačkou skončil vedle.

Akcemi nabitý závěr prvního poločasu gólem neskončil. Kozák selhal po krásném pasu od Oscara, v tutové šanci selhal pro změnu Hybš. Po souboji Frýdka s Kozákem reklamovali Hornyákovi svěřenci faul znamenající penaltu, avšak sudí zůstal klidný.

Po přestávce si musel skvělý zákrok připsat Nguyen. Hašek rozehrál doleva nad Hložka, mladý záložník si míč připravil na střelu a vypálil. Liberecký gólman se musel pořádně vytáhnout. V šanci se po Čivićově pasu ocitl a další mladík Drchal, ten ale vůbec netrefil bránu. Zbytek zápasu už se odehrál v poklidnějším duchu a Sparta pod trenérem Horňákem tak nadále zůstává stoprocentní.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, isport.blesk.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Petr325

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele