základní část, 14. kolo
04.11.2018 17:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Sparta Praha - Slavia Praha 2:2

Vyrovnané 290. derby pražských "S" nepoznalo vítěze. Hosty poslal po půlhodině hry do vedení Kúdela, domácí ale stihli do konce první půle stav otočit. Ve druhém poločase padla už pouze jediná branka, kterou vstřelil Souček, čímž zařídil nerozhodný výsledek.

Do první šance zápasu se dostal domácí Chipciu, ten však trefil pouze Kúdelu. Na druhé straně málem potrestal chybnou rozehrávku Sparty Stoch, Nita ovšem dokázal nebezpečí zažehnat. Ve 24. minutě Kanga vyslal do úniku Tetteha, tomu se míč dobře povedlo zpracovat a poté i vystřelit, nicméně na Koláře to nestačilo. O pár minut později osamocený Coufal nedokázal po rohovém kopu ohrozit Nitovu svatyni.

Hrálo se ve vysokém tempu a zápas nadále přinášel šance na obou stranách. Ve 35. minutě Kanga jedovatou střelou přinutil Koláře k výbornému zákroku. Vzápětí se hosté dostali k rohovému kopu, který rozehrál Hušbauer přesně na hlavu Kúdely, Nita si sice na míč sáhl, v cestě do brány mu ale zabránit nedokázal.

Ve 39. minutě mohl další hlavičkou zvýšit vedení Olayinka, jeho hlavička ovšem skončila pouze na tyči. Spartě se podařilo rychle srovnat, když se Civičův centr snesl přesně na Tetteha, jenž nedal Kolářovi žádnou šanci. V nastaveném čase první půle Stanciu ze standardky trefil ruku Civiče a sudí Ardeleánu nařídil pokutový kop. Ten Kanga suverénně proměnil a dokončil tak obrat.

Druhý poločas byl fotbalově méně kvalitnější, ale o to víc bojovnější. Sparta měla častěji míč na kopačkách, svoji převahu ovšem nedokázala nijak využít. V 63. minutě vznikl po centru Bořila ve vápně domácích závar, obraně se ale nakonec podařilo míč odkopnout do bezpečné vzdálenosti.

Dvacet minut před koncem se Sešívaní znovu prosadili po rohovém kopu. Tentokrát největší důraz ve vápně předvedl Souček a Nita byl znovu bezmocný - 2:2. Hosty vstřelená branka povzbudila, a byli to oni, kteří v závěru tahali za delší konec. Sýkorova střela z 82. minuty se ovšem mezi tři tyče nevešla. V poslední minutě se ke střele dostal ještě Souček, jeho střelu ale dokázala obrana domácích srazit mimo branku.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
noustres

1:2

Reagovat
Frick

0:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
boryland

1:1.................

Reagovat
Lorcan

1:3 Slavia dá dva góly v posledních patnácti minutách

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Hardwell

2:2 (1:0)

Reagovat
smazaný uživatel

Philips- vysává a vytírá jedním tahem. U mě by se nechytal.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad prohrajou oba týmy.

Reagovat
oli9

2:2

Reagovat
oli9

Jinak dle té sestavy se dá vsadit na ŽK Costa, Kanga, Frýdek, Šural - Bořil, Ngadeu, Traore

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Mr.Mike

každopádně krásnej zápas ty dvě poslední derby to je/bylo krásná podívaná takhle to má vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

já bych se teda spokojil i s tím, kdyby to byla kopanina, ale Sparta měla víc bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele