základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Obrovské překvapení na Letné. Karviná vyloupila Spartu a bere důležité tři body

Obrovské překvapení přinesl návrat trenéra Karviné Františka Straky na Spartu. Se svým mužstvem totiž slaví nečekanou výhru, která Slezanům výrazným způsobem pomohla v boji o záchranu. Domácí i po ostudné prohře zůstávají třetí.

Ve středu obrany letenských nastoupil po delší době Radaković, napravo pak operoval Chipciu. Post levého záložníka obsadil Civić, vykartovaného Kangu zastoupil na pozici podhrotového hráče teenager Hložek, před Chipciuem se na pravém křídle pohyboval Karlsson a v útoku dostal šanci další mladík Drchal. Hostům chyběl stoper Dreksa, díky čemuž se do sestavy dostal Čolić. V bráně pak Berkovec překvapivě uvolnil místo Pastornickému.

Domácí, konkrétně Drchal, se do první šance řítili již v první minutě, ovšem útočník Pražanů v dobré pozici nezvolil šťastné řešení a míč poslal do země nikoho. O tři minuty později se již poprvé gólově urodilo, avšak překvapivě na druhé straně. Brankář Nita špatně vyběhl po centru od Guby, Wágner přetlačil v souboji Costu a hlavou uklidil míč do odkryté svatyně.

Nečekané vedení Karviné chtěl v šestnácté minutě ukončit Chipciu, který však pálil mimo bránu. Místo vyrovnání tak musela Sparta zkousnout další hořkou pilulku ve 25. minutě. Po odvráceném rohovém kopu Slezanů se balón snesl na pravou stranu k Ba Louovi, který přiťukl volnému Gubovi, jenž zblízka překonal Nitu podruhé.

Domácí se nadále trápili. Alespoň nějakou snahu vykazoval Karlssson, jenže ani on dojem příliš nespravil, když pět minut před přestávkou pálil vysoko nad břevno. Po změně stran si letenští vypracovali obrovskou šanci. Drchal po vysunutí od Karlssona obešel Pastornického, ale obránci hostů míč odvrátili k Hložkovi, který z dorážky napálil břevno.

Černý den Sparty pokračoval v 54. minutě. Nita dokázal, že nemá svůj den, když neudržel slabou střelu od Lingra, kterou do sítě dorazil Wágner - 0:3. Hosté hrozili z téměř každé útočné akce. Čolićův centr z 66. minuty proletěl pokutovým územím, kde nechybělo mnoho, aby jeden z hráčů Karviné nebezpečně zasáhl míč. Domácí se vepředu zase připomněli až v 71. minutě. Po rohovém kopu Karlssona zakončoval Zahustel, toho však famózně vychytal Pastornický.

Gólman Slezanů si v následujících minutách poradil s pokusy Karlssona i Haška. To už se Sparta přece, byť pozdě dostala do očekávaného tlaku. V 83. minutě mohl skórovat Drchal, ale i on ztroskotal na Pastornickém. Za dvě minuty ještě mohla skórovat Karviná, ovšem střídající Letić nejprve narazil na Nitu a ani poté se neprosadil z dorážky.

Až v 89. minutě překazili domácí čisté konto Pastornickému. Karlsson rozehrál další roh svého mužstva na Haška, který přesnou střelou ke vzdálenější tyči upravil na konečných 1:3. Ani tak se ale domácí hráči nevyhnuli zaslouženému pískotu od vlastních fanoušků.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a uzavreni Letny na dva domaci zapasy.

Reagovat
vanGomm

Tip 1.

Reagovat
boryland

0:0............

Reagovat
smazaný uživatel

Super

Reagovat
vanGomm

Vyloupila Důležité body to ale jsou a pokud uspějí i s Libercem,tak by se v té nadstavbě mohli baráži vyhnout.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele