základní část, 16. kolo
25.11.2018 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - FK Jablonec 0:0

V posledním zápase šestnáctého kola Fortuna ligy diváci žádnou branku neviděli. Domácí byli sice nebezpečnější, Hrubého ovšem nedokázali překonat ani z penalty.

Od úvodního hvizdu se hrálo ve vysokém tempu. Hosté byli zpočátku aktivnější, Jovovič ale ani Sobol Nitu neohrozili. Na druhé straně Hrubý chytil pokus Stancia a Tettehovu střelu srazila obrana Jablonce do boční sítě. Domácím se postupně podařilo převzít otěže zápasu. Ve 20. minutě zakončoval ze standardky Stanciu, z velkého úhlu ovšem bránu přestřelil. O dvě minuty později se Hrubý zaskvěl proti nadějné hlavičce Tetteha.

Za Jablonec se připomněl Považenec, jeho dalekonosný pokus ovšem Nitu nevylekal. Sparta nadále měla více ze hry, Civič se Stanciem ale nedokázali prostřelit obrannou zeď hostí. Ve 37. minutě si po Trávníkově střele Costa málem vstřelil vlastní branku, sparťanský strážce svatyně byl ovšem v pohotovosti. V závěru první půle ještě letělo do vápna Severočechů několik nebezpečných centrů, nicméně obrana Jablonce si v čele s Hrubým dokázala s veškerým nebezpečím poradit.

V 53. minutě se ke střele zpoza vápna dostal Stanciu, Hrubý byl ovšem u své levé tyče včas. Ve druhém poločase sice domácí byli stále o chlup aktivnější, do šancí se ale už zdaleka tak často nedostávali. Po hodině hry se k ráně z obrovské dálky odhodlal Kratochvíl, nicméně Nita předvedl dobrý zákrok.

V 66. minutě po centru Weisnera hlavičkoval Pulkrab z nadějné pozice pouze do tyče jablonecké svatyně, jenomže domácí útočník byl následně sražen Trávníkem a sudí Královec po konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Stanciu však v největší šanci zápasu selhal, když nedokázal překonat Hrubého.

Brankou neskončila ani dorážka Radakoviče. Deset minut před koncem nebylo daleku od šoku pro domácí. Nita ale dokázal zpacifikovat hlavičku Lischky. A to bylo vše zajímavé, co diváci mohli na Letné vidět, protože domácí se do pořádného závěrečného tlaku už nedostali a Jablonec byl s bezbrankovou remízou spokojen.

Autor: Vojtěch Matras

Komentáře (9)

Přidat komentář
boryland

1:1...................

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

Když se z toho neposerem jako obvykle, tak by měla být 2... 1:3 (Doli gól...)

Reagovat
KingMaster13

Bacha Sparta hraje doma úplně jinak než venku

Reagovat
ondrasch77

Já vím..., my na ně asi moc neumíme, podobně jako vy na nás

V tom prvním zápase, místo toho aby to bylo po poločase 3:0 (Maso 3 x zazdil tutovku), tak to nakonec skončilo 1:2 Sparta mělahovno, dala dva uhaluzený góly, my snad 15 šancí a stejně vyhráli...

Reagovat
KingMaster13

Jako věřím tomu, že jste schopni tam něco uhrát ale to že jste je na podzim přehrávali nic neznamená, jak říkám doma hrají o dost lépe. Ale tak snad to nějak dopadne

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta,naprosto směšný a slabý klub,žádné a výsledky naprosto na hovno ,ani letos neskončí do 4 místa,a když jo tak stejně vypadnou s nějakýma nýmandama,z Islandu,Faerských ostrovů,či Moldávie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,jedno se musí nechat ten Israelec Ben,má výbornýho a schopnýho agenta to se musí uznat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele