základní část, 7. kolo
31.08.2018 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Sparta Praha - Dukla Praha 2:0

Ani po sedmém kole si fotbalisté Dukly nepřipsali první bod. V pátek večer podlehli v malém pražském derby Spartě 0:2. Favorit zápasu si sice výhru zasloužil, ale žádná hitparáda to z jeho strany nebyla. Na Letné se hrál spíše taktický a bojovný zápas.

Sparťané chtěli využít faktu, že v sobotu proti sobě nastoupí největší konkurenti Slavia s Viktorií Plzeň a zvítězit. To se svěřencům Zdeňka Ščasného podařilo, i když výkon to z jejich strany znovu nebyl optimální.

První poločas zápasu na Letné nenabídl zrovna oku lahodící podívanou. Velkých příležitostí bylo pomálu a k vidění byl spíše tuhý boj o střed hřiště. Většina dobře se vyvíjejících akcí skončila buď faulem, zablokováním či jakkoliv jinak, jen ne přímou střelbou. I přesto padl v prvním poločase gól. Ještě než se tak stalo, vyzkoušel Radovu pozornost z dálky střílející Stanciu a v první minutě nastavení sparťané jásali. Průnik Stanciua obrana Dukly nedokázala vyřešit, přičemž se pak balón odrazil do míst, kde Benjamin Tetteh zblízka překonal brankáře Radu.

Od Sparty to i přes vedení nebyl optimální výkon a kdo si myslel, že vstřelená branka něco na herním projevu změní, ten byl zklamán. Na Letné to nadále byl urputný boj o střed hřiště s minimem velkých příležitostí.

Sparta neměla do závěrečných minut nic jistého a žádným tlakem neoplývala, přesto osm minut před koncem vstřelila druhý a rozhodující gól. Odraženého balónu se v pokutovém území zmocnil Guélor Kanga a přesnou střelou nedal Radovi žádnou šanci. Druhá branka v síti Dukly znamenala definitivní rozhodnutí. Hosté sice mohli v nastavení alespoň snížit, jenomže Holík ve vyložené pozici zblízka netrefil poloodkrytou branku. Neujala se ani na druhé straně rána Stanciua, takže skóre 2:0 pro Spartu už se nezměnilo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
podnebný

Očekávám v lepším případě další remízu (1:1), v horším případě vítězství Dukly 1:0, která už body nutně potřebuje.

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele