základní část, 20. kolo
10.02.2019 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta se protrápila k jednogólové výhře nad Bohemians

Sparta začala jaro podobně jako končila podzim, tedy nepřesvědčivým výkonem. Tentokrát to však s velkou porcí štěstí zvládla za tři body, které vybojovala až v samotném závěru utkání díky penaltě.

V základní sestavě domácích se nakonec objevila jen jedna zimní posila, a sice levý obránce Hanousek. Mimo něj dostali šanci i mladíci Plechatý s Hložkem, prvně jmenovaný ve středu obrany, druhý na pravém kraji zálohy. Mezi tři tyče se postavil brankář Nita. Defenzívu hostů zase vyztužil navrátilec Hůlka, ve středu pole vedle sebe operovali další dvě nové tváře Ljovin s Vackem a v útoku měl šanci zazářit talentovaný Koubek.

Fanouškům Sparty poprvé zatrnulo v deváté minutě. Nita totiž nedosáhl na rohový kop Klokanů, Krch s Koubkem se však k mičudě nedostali. Bohemka ale nadále vystrkovala růžky. O dvě minuty později převzal po Bartkově akci míč Filip Hašek a křižnou střelou těsně minul vzdálenější tyč. Letenští se pořádně ukázali až po patnácti minutách hry. Po Kangově pobídce pelášil vpřed Tetteh, proti ghanskému útočníkovi ale výborně zasáhl gólman vršovického celku Fryšták.

Udeřit mohli domácí i z následného rohu, kdy míč do ohně vracel Štetina, jenže obránci hostů zasáhli včas. Po půlhodině hry byl opět v akci Kanga, jehož centr podběhl Fryšták a Hložek hlavičkoval do břevna. Za další tři minuty zkusil Kanga štěstí dalekonosnou střelou, tentokrát však Fryšták zasáhl dobře. V závěru prvního poločasu se ještě ukázal Hložek, ale své pokusy nenasměroval mezi tři tyče.

Po změně stran navázal na Hložka kapitán Frýdek, který ukradl míč spoluhráči Sáčkovi, jenže nevystřelil přesně. Lépe se dařilo v 59. minutě Kangovi, s jeho slabou střelou ale neměl Fryšták výraznější potíže. Klokani jakoby se taky nechtěli zahanbit a tak po hodině hry vypálil Ljovin, leč nepřesně. Na domácích hráčích šla vidět snaha, kombinace však nadále vázla.

Jelikož domácí byli v útoku zoufalí, museli jim k výhře pomoct Bohemians. Nejprve se po faulu za druhou žlutou kartu nechal vyloučit Ljovin. Když ani to nepomohlo, vložil se do hry Dostál, který v pokutovém území zbytečně zatáhl Chipciua. Sudímu Proskemu pomohl videorozhodčí a nařídil pokutový kop. Ten sice napoprvé Frýdek neproměnil, Fryšták však míč vyrazil zpět k nohám sparťanského kapitána, jenž se už napodruhé nemýlil a zajistil svému týmu tři body.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
willdonor

proč tu máte že se hraje 9.2. a v čase "?". ?

když už je veřejně jasné že se hraje 10.2. v neděli od 17:00

Reagovat
Filip236

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Zdeňku , už se těším na pozaspasové moudra 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

uboze 1:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
eL

Kéž by alespoň bod.

Reagovat
smazaný uživatel

V 41. min. jasná penalta proti Spartě za bodyček ve vápně. Balon 5 m před hráči, takže nejednalo se o souboj o míč. Ve prospěch Slavie, Plzně, Sparty by se penalta pískala za stejný zákrok. Je to hnus, protěžování určitých týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta trapnost a hnus už nemůže být horší. Sparťanský ubožáci si to zase pojistili mimo hřiště. Tak aspoň v Evropě mají krátké prsty, tam budou dostávat vždycky nasekáno, tam se ukáže ta pravda. Už se těším na předkola.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu že jsi naštvaný,ale proč tam šel Dostál jako vemeno?Balon byl úplně jinde.

Reagovat
Mr.Mike

No sem zvědavej jestli někdy pochopim nákup Hanouska..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele