o titul, 1. kolo
04.05.2019 17:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Baník se na Spartě neztratil, přesto se do Ostravy vrací s prázdnou

Přestože Baník sehrál se Spartou vcelku vyrovnanou partii, nakonec se musí smířit s porážkou o tři branky. Výhru letenských navíc kazí výkon sudího Královce, jenž minimálně jednou hrubou chybou poškodil Slezany.

Přestože měl kouč Pražanů Horňák již k dispozici špílmachra týmu Kangu, nechal trenér gabonského fotbalistu pouze na lavici náhradníků a vsadil na téměř totožnou sestavu, která před týdnem vybojovala výhru v Opavě. Jen zraněného stopera Štetinu nahradil Costa. Na straně hostů se do sestavy zařadili navrátilci Fleišman s Fillem a místo Hrubého dostal ve středu pole přednost Jirásek.

Po chmurném úvodu, kdy celá Letná věnovala vzpomínku tragicky zesnulému Josefu Šuralovi, zahrozili jako první domácí, když v osmé minutě pálil po kombinaci s Drchalem Hašek, jeho pokus ovšem lapil gólman Laštůvka. Ostrava odpověděla hned za minutu. Holzer z levé strany našel v pokutovém území Kuzmanoviće, ale ani jeho střela z otočky se neujala.

Následná pasáž hry patřila spíše Baníku a ve 23. minutě vypálil nebezpečně, leč opět nepřesně Kuzmanović. Za dalších šest minut ale nečekaně udeřila Sparta, která vyšachovala soupeře na levé straně, odkud Karlsson pláchl směrem k šestnáctce, kde našel volného Drchala, jenž uklidil míč do brány - 1:0. Hned z protiakce mohlo být srovnáno, jenže Diopa v tutovce vychytal brankář Heča. Ve 31. minutě chtěl Hašek překvapit Laštůvku, avšak strážce svatyně Slezanů stihl zasáhnout.

Letenští mohli ještě před odchodem do kabin přijít o Costu, ten však za surový zákrok na Filla k údivu všech viděl od sudího Královce pouze žlutou kartu. Ve 36. minutě sice Stronati ubránil Drchala, následně ale zachyboval a nechybělo mnoho, aby jeho zaváhání potrestal Hložek. O tři minuty později se Jánoš pokoušel přelobovat Heču, ten však jeho úmysl s vypětím všech sil přečetl a balón vyrazil nad břevno. Ve 43. minutě vykouzlil Hašek pěknou přihrávku na Drchala, jenž tváří v tvář ztroskotal na Laštůvkovi.

Krátce po změně stran se domácí hnali do útoku, Hložek v šestnáctce přepadl přes nohu Fleišmana a Královec až s pomocí videa nařídil pokutový kop pro Pražany. Ten bezpečně proměnil Karlsson a zvýšil vedení svého týmu. I nyní chtěla Ostrava rychle odpovědět, jenže Pazderova rána z dálky skončila pouze v rukavicích Hečy. V 56. minutě vyrobil Procházka obrovskou minelu v rozehráce, kterou nepotrestal Drchal, jenž ve své další velké šanci trefil po obloučku přes Laštůvku břevno.

Po hodině hry se po příhře od Jiráska protlačil přes Costu k míči Diop, kterého vychytal Heča. Slezané se začali víc osmělovat a v 71. minutě byli opět blízko snížení, když Jánoš těžkou střelou trefil tyč. Postupem času ale snaha hostů opadla, v závěru navíc museli zkousnout ještě jeden inkasovaný gól, když střídající Kanga vyslal do úniku Hložka, který obešel Laštůvku a upravil stav na konečných 3:0.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta vyhraje jako Liberec na Suralovi pamatku

Reagovat
Filip236

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
waynemarkrooney

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
boryland

2:2...…………..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele