základní část, 22. kolo
24.02.2019 17:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Sparta přehrála ve vypjatém klání Baník a uhájila třetí pozici

Sparta porazila ostravský Baník a na jaře stále zůstává bez ztráty kytičky. První se v zápase do vedení dostali hosté, avšak letenští ve vypjatém duelu dokázali otočit výsledek. Domácí tak v tabulce udrželi třetí příčku právě před slezským rivalem.

Letenský klub na konci týdne konečně dotáhl dlouho očekávaný návrat záložníka Dočkala, který se ihned dostal do základní sestavy. Spolu s ním se do jedenáctky vrátil střední obránce Štetina, na trávník naopak nevyběhli Plechatý s Kangou. Na straně hostů vyběhl na hřiště od úvodní minuty Diop, jenž si základ vysloužil gólem v předchozím zápase proti Liberci.

Dočkal mohl svůj návrat okořenit brankou již v desáté minutě, avšak po přihrávce Zahustela z pravé strany trefil pouze tyč. Slezané zaměstnali brankáře soupeře Nitu ve třinácté minutě, kdy nepříliš nebezpečně pálil z dálky Jánoš. Následně se do zajímavé šance tlačili opět domácí. Tetteh při zasekávačce v pokutovém území podklouzl, stihl však najít Karlssona, který trefil pouze obranný blok Baníku.

V sedmnácté minutě měl obrovskou šanci kapitán Ostravy Baroš, který po rohovém kopu od Hrubého hlavičkoval těsně vedle tyče. Sparta následně převzala iniciativu, ve 28. minutě ale nečekaně inkasovala. Diop s trochou štěstí sklepl přihrávku od Hrubého na Baroše, který mu následně míč perfektně vrátil a senegalský útočník zblízka překonal Nitu. Po úvodní brance oba týmy přitvrdily hru. V akci byli zejména Baroš s Frýdkem.

Domácí vyrovnali pět minut před přestávkou. Fleišman na přední tyči nešťastně prodloužil centr Karlssona od rohového praporku na Štetinu, jenž odčinil svou chybu u prvního zásahu hostí a skóroval. Druhou půli zahájila další akce Sparty, ve které Zahustel hlavičkoval mimo svatyni Baníku po centru od Hanouska. V 53. minutě zase vypálil z pravé strany nebezpečně, leč nepřesně Hložek.

O čtyři minuty později fauloval Jánoš Sáčka před vlastním pokutovým územím. K rozehrávce přímého kopu se postavil Karlsson, jenž levačkou zakroutil míč pod břevno - 2:1. Krátce poté měl po Sáčkově vybídnutí slušnou příležitost Hložek, jenže mladý fotbalista opět střílel nepřesně. Následně sparťanskou radost utlumil Štetina, jenž viděl druhou žlutou kartu a zamířil předčasně do sprch. Letenští tak dohrávali pouze v deseti hráčích.

I tak mohli Pražané svůj náskok nedlouho poté zvýšit, když po odraženém míči po rohovém kopu hlavičkoval v obrovské šanci Tetteh, jehož ale vychytal Laštůvka. Čtvrthodinu před uplynutím devadesáti minut zakončoval hlavou po rohovém kopu Stronati, balón ještě tečoval Baroš a Nita výborným zákrokem vyrazil na tyč. O chvíli později ztratil Baník míč na útočné polovině, Dočkal vzápětí vyslal do úniku střídajícího Drchala, který se štěstím překonal Laštůvku a přidal třetí gól domácích.

Mladík Drchal mohl skórovat ještě pět minut před koncem, tentokrát však na Laštůvku nevyzrál. Střídající útočník neustále zatápěl obraně Baníku a ještě jednou rozvlnil síť, k jeho smůle ale rozhodčí správně odpískal ofsajd. Ostravané se v nastavení ještě dočkali korekce skóre, když se trefil Kuzmanović. To však bylo vše, na co se hosté zmohli.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 i přes protekci

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
boryland

1:1.........Bary...........

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
OnlyWHU

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Tetteh-Baroš

Reagovat
FC Parma

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
waynemarkrooney

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak mi pořád vychází, že se Dočkal nemá jak dostat do sestavy. Záloha: Frýdek, Hašek, Kanga, Karlsson, Chipciu.

Reagovat
hromdopolice

No, trefil ses do dvou hráčů, to asi nebude ideální sestava...

Reagovat
smazaný uživatel

četl jsem , že na letné má být vyprodáno, co těch 15 tisíc diváků teda?????

Reagovat
smazaný uživatel

Asi bezpečnostní opatření, nechali pár sektorů zavřených...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele