základní část, 3. kolo
05.08.2018 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Třetí výhra pro Ščasného, Sparta udolala Slovácko

Sparta po třetím vítězství nenechává odskočit Slavii s Plzní a má na svém kontě plný počet devíti bodů. Proti Slovácku jí výhru vystřelil jediným gólem Tetteh. Hosté se osmělili až po přestávce, ale žádnou branku nevstřelili.

Kouč Pražanů Ščasný byl spokojený s hrou svého mužstva ve čtvrtek proti Subotici a proti Slovácku vyběhla totožná jedenáctka mužů. I lodivod Moravanů Kordula ponechal sestavu beze změny, alespoň na lavičku již ale usedla čerstvá posila z Karviné Kalabiška.

V úvodu klání se oba mančafty spíše oťukávaly. Za zmínku stojí především to, že hostům se brzo zranil útočník Kuchta, jehož v 18. minutě vystřídal Kubala. Do první vyložené šance se dostala Sparta. Plavšić zleva vyzval ke skórování Šurala, proti kterému skvěle zasáhl brankář Daněk. Za pět minut zkusil z dálky štěstí Stanciu, ale jeho slabý pokus opět lapil gólman Slovácka.

Po půlhodině hry zavřeli letenští svého soupeře, Chipciův centr přeletěl k Plavšićovi, ten se po zblokované střele opět dostal k míči, posunul jej na Tetteha, který překonal Daňka a poslal domácí do vedení. Hned za minutu přešel Chipciu přes Reinberka, ale střela levou nohou mu sjela a bránu Moravanů neohrozila. Ve 35. minutě napřáhl z dálky Stanciu a Daněk jeho ránu vyrazil na břevno. Brankář hostí si poradil i s následnou dorážkou Šurala.

Sparta pokračovala v aktivitě také zkraje druhé půle. Na Stanciovu nabídku těsně nedosáhl Šural. Za Slovácko odpověděl v 57. minutě Havlík, který po přihrávce od Reinberka vystřelil přesně do míst, kde mu pokus lapil gólman Nița. Za osm minut si na druhé straně obhodil Šural Krejčího, avšak střelu po zemi poslal vedle. Za minutu se po rohovém kopu letenských dostalo Slovácko do brejku, na jehož konci nacentroval Havlík na Kubalu, mladého útočníka ale zaskočilo Kayovo podskočení a hlavičku nestihl umístit.

V 67. minutě zkusil štěstí Reinberk, ale mezi tyče nezamířil. O šest minut později vyvolal vzrušení domácí Radaković, který zahrál rukou ve vlastním pokutovém území. Sudí Proske ale usoudil, že srbský obránce neporušil pravidla, neboť měl horní končetinu u těla. Ve zbytku času se Slovácko do vážnější šance nedostalo, a tak všechny body zůstaly na Letné.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
podnebný

Sparta by se měla rychle vzpamatovat a neprodleně radikálně obměnit personální složení vedení a sehnat konečně trenéra, se kterým by se ztotožnila většina fandů. Až pak se může obměňovat i hráčský kádr, zejména jeho zahraniční část. Zeštíhlení je ale nutné okamžitě a bafuňáři se musí začít víc ohánět, aby se neopakovalo, že dlouho nemohli udat Biabianyho, Mandjecka, Mavubu, stále si drží nepotřebné Kayu, Ben Chaima a naopak jiné si nedokázali udržet. Teď by měli prodat nebo půjčit na hostování Vorla, Chvátala, Wiesnera, Mustedanagiče Néstora, Vätäjelua, Váchu, Sáčka.a Civiče.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta nakoupí posily,zase za desítek mega,a jestli postoupí do předkola evropské ligy další rok tak vypadnou s nějakým týmem s Faerských ostrovů a na Spartu bude kurs 1,05 na postup.

Fakt smíchu ten klub,co předvádí,v tom Srbsku to úplně dojebaly,zato by měly dát vedení,všem hráčům ,měsíc bez platu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,jedno se musí uznat,takový Ben Haim špičkový plat srovnatelný v elitních klubech např Ajaxu,PSV,Feyenordu,a ani nedal jeden jediný gol v lize,ten musí mět špičkového agenta.

Přece ho koupily toho,hráče který,má lámat,zápasy a nic,ten by tak dal gol,možná Znojmu,nebo Strakonicím.

Reagovat
AjaxFans

Kolik má plat, že to chceš srovnávat s Ajaxem?

Reagovat
ttopi

Kolik má prosímtě plat nějaký z těch kvalitnějších hráčů Ajaxu? Jen abych měl představu, jak to v Holandsku chodí

Reagovat
AjaxFans

1,5 - 1,7 €

Reagovat
ttopi

v milionech za měsíc?

Reagovat
AjaxFans

Pár let zpět tomu tak bylo.Nicméně na to dosáhlo jen pár hráčů.Ale Marc je nyní štědřejší a částka může být vetší.A za měsíc či rok jsi nejsem jistý,ale myslím,že to bylo za rok.

Reagovat
Theft90

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavy kdo bude trenérem Sparty??Mohl by přijít Mircea Lucescu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele