základní část, 16. kolo
23.11.2018 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Liberec neudržel vedení a nakonec se s Plzní rozešel smírně

Plzeň doslova vyválčila bod na hřišti Liberce a zůstává na druhém místě za vedoucí Slavii. Slovan byl aktivnějším mužstvem, k čemuž přispělo i vyloučení hostujícího Hejdy, přesto v závěru přišel o vítězství.

Po vypršení disciplinárního trestu posílil domácí kapitán Breite, což byla také jediná změna v základní jedenáctce Slovanu. Viktoria přivítala zpět v sestavě zkušené harcovníky Hubníka z Limberským. Na pravém křídle tak přenechal Petržela místo Ekpaiovi.

Liberec se velkého jména soupeře nezalekl, což již v sedmé minutě prokázal navrátilec do sestavy Breite, jenž skvělou kolmicí mezi stopery vyslal do úniku Plška. Brankář Plzně Hruška ale vyběhl včas a odkopl míč do bezpečí. Hosté se výrazněji předvedli ve 23. minutě, kdy Ekpai poslal přízemní centr do vápna, po kterém pálil z voleje těsně vedle Chorý.

Těsně před koncem prvního poločasu byla blízko nebezpečnému zakončení největší hvězda domácích Ševčík, jenž po přihrávce od Aaronse do pokutového území jen těsně nedosáhl na balón. Čtyři minuty po změně stran se ke střele odhodlal záložník Slovanu Pešek, proti kterému zasáhl sice podivuhodně, ale nakonec efektivně nohama Hruška. Libereckou aktivitu dokumentoval v 54. minutě Potočný, jenž se z otočky pokusil o střelu, která však mířila daleko od svatyně Viktorie.

V 63. minutě se domácí hnali do dalšího útoku, který utnul faulem obránce hostů Hejda. Za svůj zákrok nejdříve uviděl žlutou kartu, avšak nakonec po konzultaci hlavního arbitra s videorozhodčím obdržel červený kartónek, a tak Plzeň dohrávala utkání pouze v deseti lidech. O sedm minut později se Liberci povedlo přesilovku využít. Ševčík vyslal kolmici na Plška, jenž prostřelil Hrušku střelou mezi nohy - 1:0.

Slovan byl nadále při chuti. V 80. minutě pálil tvrdě Potočný a pořádně vyprášil Hruškovy rukavice. Za další dvě minuty se stejný hráč dostal k hlavičce, kterou však hostující brankář pokryl. Plzeň většinu zápasu tahala za kratší konec, přesto se jí šest minut před koncem povedlo vyrovnat. Akci střídajících hráčů začal Petržela průnikem do vápna a finální přihrávkou na Kovaříka, jenž posunul pumlíč do odkryté brány a stanovil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
boryland

1:2...........Chorý,Hrošo..........

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
ondrasch77

0:1

Reagovat
eL

2:2

Reagovat
mRiggs

Za co byla ta červená karta pro Hejdu? Třeba v Ostravě to byl na Limbu horší zákrok. Přišlo mi jako by rozhodčí sečetl, že to byla kosa na žlutou a ještě k tomu žlutá za přerušení šance. Je to možné? Pokud to byla červená je za ten faul tak tomu moc nerozumím.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele