základní část, 23. kolo
02.03.2019 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Sparta zůstává na jaře stoprocentní, vyhrála i v Liberci

Hráči pražské Sparty jsou po zbabraném podzimu jako vyměnění a na jaře jako jediní drží zatím stoprocentní bilanci. Stejně jako ve všech předchozích zápasech i v Liberci zvítězili rozdílem jedné branky, o kterou se postaral Costa.

Po deseti minutách se domácí dožadovali odpískání pokutového kopu. Frýdek ztratil ve středu hřiště balón, ten vzal Kozák a utíkal s ním do vápna. Tam ho skluzem zastavil Costa a zcela zřetelně zahrál na zemi rukou, ovšem sudí ani s pomocí videorozhodčího na penaltový puntík neukázal. Chvíli nato byl malém za nešťastníka Karafiát, který nepochopitelně nakopl míč směrem ke své bráně, jeho "pokus" proletěl jen těsně vedle levé tyče.

Bylo odehráno dvacet minut, když se v obrovské příležitosti objevil Roman Potočný, z nadějné pozice ale napálil balón jen do boční sítě. Liberečtí nadále tlačili, povedené bylo i sólo Sýkory, které ovšem zakončoval v pádu a Nitovi nezpůsobil velké problémy.

Rumunský brankář se musel činit i později. Nejprve famózním zákrokem zlikvidoval Karafiátův přímý kop, poté měl i štěstí, když hlavička skončila kousek od jeho brány. Největší šance sparťanů přišla krátce před pauzou, Drchal ale nedokázal dát ráně čelem pořádnou razanci a Nguyen si s pokusem jednoduše poradil.

Po přestávce se překvapivě a se štěstím dokázali dostat do vedení hosté. Na Dočkalův přímý kop se vyšplhal nejvýše Costa, který o tyč dokázal dostat míč za záda brankáře Slovanu. A mohlo být pro Hornyákovu družinu ještě hůře, jenže Drchalova rána byla tečovaná a skončila daleko od branky.

Následně už začali znovu úřadovat hráči z města pod Ještědem. Po rohovém kopu došlo k incidentu mezi Zahustelem a Kozákem. Rozhodčí nechal situaci pokračovat, avšak po upozornění asistentem u videa dospěl k závěru, že objetí sparťanského obránce se dalo posoudit jako faul a odpískal pokutový kop. Sám faulovaný Kozák se ujal jeho exekuce, Nitou se ale nechal vychytat.

Sparta si tak vítězství pohlídala a na třetím místě drží již šestibodový náskok. Naopak Liberec po jednom kole vypadl z první šestky a nadále musí bojovat v nahuštěném středu tabulky.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
boryland

1:1...........

Reagovat
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 bude férovej výsledek

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele